VAN EGY ÁLMOM – Hogyan valósítsd meg az álmaidat?

Van egy álmom

Valósítsd meg az álmaidat

1963.08.28-án elhangzott Martin Luther King híres beszéde: Van egy álmom…
Martin Luther King-nek volt egy álma, amikor az embereket nem bőrszínük alapján ítélik meg, hanem a tetteik alapján – mondta ezt akkor, amikor a rendőrök azért vertek embereket, mert feketének születtek,
ez ma elképzelhetetlen lenne, mert az álma valóra vált…

Ha van egy álmod, akkor azt soha semmilyen körülmények között ne fogadd el, hogy nem lehetséges. Egy átlagos ember úgy éli le az életét, hogy 70 éven keresztül csak álmodozik majd rájön, hogy eltelt az egész élete.

Nagyon sokan foglalkoznak azzal, hogy vajon mit jelenthetnek az éjszakai álmaink, mit üzenhetnek nekünk az éjszakai álmaink. Ez a cikk, nem ezekről az álmokról szól, hanem azokról az álmokról, amiket gyerekkorod óta cipelsz magaddal, amik arról szólnak, hogy olyat csinálsz, amit igazán szeretnél, azzal az emberrel, akivel szeretnéd, úgy ahogyan te szeretnéd…

SIKER=ÁLOM

Gondolkoztál már azon, hogy egyes embereknek, hogy lehet meg mindenük, amit csak szeretnének és más embereknek nem adatik meg, amit szeretnének?


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /web/htdocs3/revolhungarycom/home/www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 162

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /web/htdocs3/revolhungarycom/home/www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 162

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /web/htdocs3/revolhungarycom/home/www/wp-content/plugins/widget-options/includes/pagebuilders/elementor/render.php on line 162

Nos, azok az emberek, akik elérik az álmaikat, őket hívjuk sikeres embereknek. A siker nem egyelő a pénzzel és a pénz sem egyenlő a sikerrel. A siker pontosan arról szól, hogy van egy célunk, egy álmunk, amit elszeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani és meg is tesszük és el is érjük azt.

Tegyünk azért, hogy elérhessük az áhitott dolgot, legyen szó: barátnőről, autóról, élményről, sikerről…

Ha van egy álmunk, soha ne mondjunk le róla. Tegyünk meg mindent az álmunkért.

A társadalom elvárásai vs Az álmaink

Beteges és ragályos az a gondolkodás, hogy mindenkinek az a feladata, hogy 40-50 éven keresztül dolgozni kell (mindegy, hogy milyen rossz a munkhely), mert nem lehet máshogy megélni és hogy felkell nőni (azaz, mondj le az álmaidról), úgy sem fog sikerülni, amit szeretnél, nem vagy elég jó…

Gyerekként szinte mindenki álmodozik, fantáziál, hogy milyen király és menő dolgokat fogunk csinálni – úrhajos leszek, felfedezem a rák ellenszerét, segíteni fogok másokon, én leszek a legjobb Forma 1-es pilóta stb.

Ezek az álmok szertefoszlanak, amint bekerülnek a gyerekek az iskolába és elmondják nekik, hogy mostmár nőjetek fel – ahogy telnek az évek a gyereket felkészítik a boldogtalan, álom nélküli felnőtt életre és 50 évvel később rájön a “gyerek”, hogy nem így kellett volna élni.

Miért mások döntik el, hogy te mit szeretnél?

Ha van egy álmod, akkor ne mások mondják meg, hogy mi lehetséges és mi nem lehetséges. Mégha az álmod olyan is, amit azelőtt senki nem ért, akkor sem jelenti, hogy neked nem sikerülhet. Ha lemondasz az álmodról és nem teszel érte, akkor nem is fog beteljesülni magától.

Csak egy kérdésem van:

Neked vannak álmaid?

Martin Luther King beszéde: Van egy álmom (részlet)

Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: “Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”

Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.

Van egy álmom: hogy egy napon még Mississippi állam is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni.

Van egy álmom: négy kicsi gyermekem egy napon olyan országban fog élni, ahol nem a bőrük színe, hanem a jellemük alapján fogják megítélni őket.

Van egy álmom.

Van egy álmom: hogy egy napon Alabama államban, ahol a kormányzó ma szünet nélkül csak a beavatkozásról és a hatálytalanításról beszél, megváltozik a helyzet, de úgy, hogy fekete kisfiúk és fekete kislányok testvérként, kézen fogva járhatnak a fehér kisfiúkkal és kislányokkal.

Van egy álmom.

Van egy álmom: egy napon minden völgy fölemelkedik, minden hegy és halom lesüllyed, az egyenetlen egyenessé lesz és a dombvidék síksággá! Mert megjelenik az Úr dicsősége, látni fogja minden ember.

Ez a mi reménységünk. Ezzel a hittel térek vissza Délre. Ezzel a hittel képesek leszünk kifaragni a kétségbeesés hegyéből a reménység kövét, ezzel a hittel gyönyörű szimfóniává változtatjuk nemzetünk fülsértően hamis hangjait. Ezzel a hittel és abban a tudatban, hogy egy napon szabadok leszünk, tudunk majd együtt dolgozni, együtt imádkozni, együtt harcolni, együtt börtönbe vonulni, együtt kiállni a szabadság mellett.

kattints 1 reklámra │ neked 1 kattintás │ nekünk sokkal több

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet