Top Gun Maverick: 2020-ban jön a Top Gun folytatása Tom Cruise főszereplésével

Top Gun Maverick

A filmtörténelem alighanem az egyik legmenőbb filmje a 1986-os Top Gun, amelyben Tom Cruise, Val Kilmer, Meg Ryan, Michael Ironside és Tim Robbins szerepelt. A Top Gun egy igazi amerikai, vadászpilótás, romantikus, menő film volt, amelynek évek óta rebesgetik a folytatását és végre megkaptuk a Top Gun Maverick előzetestét. IGEN.

Gyerekként vadászpilótákat tartottam a legmenőbbnek és szerintem ezzel sok gyerek van/volt így. A Top Gun is nagyban hozzájárult ehhez, ami még a hideg háborúban játszódott (még akkor is, ha a végnapjaiban) viszont az új előzetesben elmondják, hogy Maverick az egyetlen, aki 3 elenséges gépet lőtt ki az elmúlt 40 évben. Várhatóan nem lesznek benne ellenséges csata jelenetek és nem fognak 3. világháborús hangulatot teremteni a film miatt.

Ahogy a cím is mutatja: Top Gun Maverick én úgy gondolom, hogy Maverick életéről, történeteiről fogunk kapni egy filmet, amiben igen menő vadászpilótás jelenetek is lesznek.

Maverick százados

Az előzetesben elhangzik, hogy 2 csillagos admirálisnak kellene már lennie, de nem léptetik elő, de nem is akar meghalni. Némely jelenetben olyan öltözetben van, ami arra utal, hogy tesztpilóta feladatokat lát el, ahol talán a gépek határait teszteli, illetve a legmodernebb gépekkel repülhet. Ez inkább egy életút film, mintsem egy háborús film lesz szerintem, amitől talán csak mégérdekesebb lesz (legalábbis számomra). Nekem a Logan című X-Men film is elképesztően tetszett pedig szinte semmi köze nincs a többi X-Men film hangulatához.

Mai pilóták vs drónok. Mi lesz a jövő? Top Gun

A Top Gun Maverick a mai korban játszódik és egy mai problémával foglalkozni, mégpedig a drónok szerepvállalásával. Már a hétköznapi életben is komoly változtatásokat hozott a drónok felbukkanása (gondoljunk bele, nem lesz szükség kamera felvételnél helicopter pilótákra, az Egyesült Államokban az Amazon már futárokat is helyettesített velük teszt üzemben) és ez a jelenség az hadseregnél gyorsabb és látványosabb lesz.

Mi lesz, amikor a pilótákat lenyomják a drónok? Lesz helyük? Az emberi tényező számít még? Egy második poszt háborús traumás gondolát lehet ez, ami a vietnámi veteránok alkalmazkodásának nehézségeinek lehet egy modernebb problémája.

Cruise mellett Miles Tellert, Jennifer Connelly-t, Glen Powellt, Jon Hammet és az eredeti Top Gunban is szereplő Val Kilmert láthatjuk benne.

2020. június 26-án mutatják be az Egyesült Államokban

TOP GUN 2 – TOP GUN MAVERICK – TOM CRUISE – VADÁSZPILÓTA – FILM – 2020 – REVOLHUNGARY

 

Mondd el a véleményedet