Segíts másokon! Mindenki csak egy lehetőséget szeretne – Rihanna

Rihanna Fenty az egyik legismertebb énekes a világon, akiről kevesen tudják, de már 18 évesen megalapította az első jótékonysági szervezetét, hogy ne legyen több éhező gyermek

segítség, adományozás, jótékonyság, rihanna, rihanna fenty, rihanna motiváció, rihanna videó

Rihanna Fenty az egyik legismertebb énekes a világon, akiről kevesen tudják, hogy már 18 évesen megalapította az első jótékonysági szervezetét, hogy ne legyen több éhező gyermek.

A legtöbb embernél gyerekkorban kialakul az az értékrend, ami eldönti, hogy felnőtt korban mennyit fognak tenni másokért és mennyire várják el azt, hogy valamilyen formában visszakapják, amit adtak. Ha gyerekkorban szembesülünk azzal a ténnyel, hogy sok millió gyerek éhezik a világon és még álmodni sem mernek olyan életről, ami nekünk teljesen természetes, akkor sokkal valószínűbb, hogy adakozóbb emberekké válunk később, mivel egy gyermek sokkal együttérzőbb tud lenni, mint egy felnőtt.

Ha van egy dollárod, akkor van mit megosztanod

Gondolj bele, hogy mennyire jól esik/esne, ha van/lenne kire számítanod a bajban, aki tud neked segíteni. Lehet, hogy a te környezetedben is él olyan, akinek most szüksége lenne valakire és te pont tudnál segíteni. Annak az illetőnek nagyon sokat jelentene. Ne legyünk restek kérdezni és segíteni. Ami nekünk 5 perc az lehet másnak egy megváltással ér fel – és ez nem vicc.

Jót tett helyébe jót várj

Van egy történet, amiben egy kislány a nagyijával egy szupermarketben vásárolnak és a kislány a papájának szeretne vásárolni a születésnapjára, de nincs pénzük arra, hogy tortát vegyenek. Egy fiatal elegáns férfi hallotta a család beszélgetését és megvette a tortát a családnak, amit a kislány nézegetett. Nem engedte a férfi, hogy később kifizesse a család, hanem azt kérte, hogy ha tehetik segítsenek ők is máson. A férfi gyerekként ugyanezt élte át (nem volt pénzük tortára, de egy idősebb férfi megvette nekik és ugyanazt ígértette meg vele). A kislány és nagyi hazaértek és kiderült, hogy a kislány papája az a férfi volt, aki az elegáns férfi gyerekkorában vette meg a tortát…

Egyetlen jó tett is teremthet végtelen csobogást, amely visszatér hozzád

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

Mondd el a véleményedet