Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? – Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz

Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? - Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz

Hogyan kezdjem el az üzletet?

Az internet korában mindenhol azt láthatjuk, hogy kezdj vállalkozni, kezdj webshopozni, kezdj marketingezni és szinte azonnal gazdag leszel és a tengerparti lazulás és karnyújtásnyira van tőled. Khm… Hát az valóban igaz, hogy vannak akiknek annyira bejött az üzlet, hogy szinte bármit megtehetnek, de a valóság kicsit kiábrándítóbb, mert nincs semmi se ingyen a mai világban és ezt jobb lesz, ha komolyan veszed!

Az online üzletek csodálatos dolgok és végtelen lehetőséggel bírnak, de csak akkor, ha ügyes vagy és tudod is, hogy mit csinálsz. Ha rátaláltál erre a cikkre, akkor valószínűleg már olvastál több helyen is a témáról és sok helyen olyan kérdéseket lehet találni, hogy:

 • pénz nélkül, hogyan vállalkozzak
 • milyen tuti vállalkozás ötletek vannak ha nem akarok dolgozni
 • hogyan gazdagodj meg gyorsan
 • hogyan bla-bla-bla

Ma szinte mindenki online van és nagyobb a verseny, mint valaha. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az online világban (és egyébként az életben is), ahhoz dolgozni kell a brand-ünkön. Mindenkinek van egy brand-je, amit képvisel, amivel lehet azonosítani, amitől hiteles lesz a dolog. Nos, az interneten is komolyan kell dolgozni azon, hogy kialakuljon egy brand kép, ami kialakulhat pár hónap alatt, de akár évek alatt is…

Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? - Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz
Saját vállalkozás indítása

A befektetés nélküli pénz keresés

Van olyan, hogy valaki webshopot üzemeltet, valódi befektetés nélkül és csak a profitot kell számolnia, de ez nem ilyen egyszerű, mint amilyennek tűnik! Azok Affiliate rendszerben működnek, azaz ők csak a felületet (az oldalt) biztosítják és egy más cég termékei jelennek meg. A vásárlók a másik cégtől vásárolnak valójában és a sikeres vásárlások után kapnak az oldal üzemeltetői részesedést.

De ehhez két dolgot kell még figyelembe venni: viszonylag kis %-os részedést kapnak és rengeteg munka és idő felépíteni azt az oldalt, amit sokan látogatnak…

Türelmetlenség a legnagyobb ellenség az online világban

Ha Youtube videós akarsz lenni, ha egy webshop tulajdonosa, akkor is nagyon türelmesnek kell lenned és kitartónak. Nyomasztó, amikor rengeteg munkát raksz egy projektbe és szinte elhanyagolható eredménye van közben a költségeid meg folyamatosak és a pénz meg szinte elszalad előled. Igen, az üzleti élet olyan, hogy az eredmény kezdeti fázisban nem tapasztalható, de a kiadások meg folyamatosak. Ha Youtube videós akarsz lenni, akkor rengeteg időt, energiát kell raknod a videóidba és lehet, hogy nem fogsz vele pénzt keresni évekig. Ha webshopot nyitsz, akkor lehet, hogy hónapokig nem lesznek vevőid.

Ezért kell türelmesnek, kitartónak és előre látónak lenned!

A vállalkozásba kezdés az olyan dolog, hogy nem lehet 0-ról elindulni, ha nincs valami háttered. A háttered lehet, akár egy meglévő állás/fizetés vagy akár hobbi tevékenység, amivel tudtál sunyiban pénzt keresni és szeretnéd komolyabban csinálni. A lényeg, hogy legyen valami háttered, támaszod, akkor is, amikor nem lesz bevételed a vállalkozásból. Ajánlatos több hónapnyi működésre elegendő tartalékot képezni, mert amikor élesbe mennek a dolgok, akkor a váratlan kiadások gyorsan feltudják zabálni azt, ami van. Saját tapasztalatból is mondom ezt és nem jó érzés, amikor szinte eltűnik a pénz a számládról…

Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? - Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz
Saját vállalkozás indítása

1. Legyen egy jó ötleted, ami te vagy!

Mindennek az alapja, az, ha megtaláltad azt a dolgot, ami te vagy és, ami mellett kitudsz tartani, akkor is, amikor kilátástalan a helyzet. Elon Musk-ot ma a világmegváltó zseninek, az igazi Tony Stark-nak lehet ismerni, de a valóság az, hogy a Tesla az első évében alig érte el a 75 ezer dolláros bevételt, miközben zabálta a dollár milliókat a cég.

Attól, hogy az elején nem jön a nagy siker, nem jelenti, azt, hogy nem is fog sikerülni…

Találd meg azt a dolgot, ami te vagy, amivel tudsz azonosulni.

 • Ha a szerszámokat szereted, akkor kezd el
 • Ha a ruhákat szereted, akkor kezd el
 • Ha a sport cuccokat szereted, akkor kezd el
 • Ha a fotózást szereted, akkor kezd el

2. Nézz utána a lehetőségeidnek

Minden vállalkozás ötletnek más kiadási vannak és ezeknek utána kell járni. Érdemes felkeresni olyanokat, akik már csinálják azt, amivel foglalkozni szeretnél. Biztos, hogy több is elfog küldeni, mert azok üzleti titkok, de megfogsz lepődni, hogy vannak olyan tisztességes és rendes emberek, akik készséggel segíteni fognak, mert a mai világban már nem kérünk. Merj kérni segítséget és tanácsot.

Szinte biztos, hogy amit csinálni szeretnél, hasonlóval már próbálkozott valaki. Ez azt jelenti, hogy tudja, hogy min lehet elbukni és min kellett volna neki is változtatni. Nem kell nekünk is elkövetnünk olyan tanuló hibákat, amiket mások már elkövettek. Ezen hatalmas összegeket és időt lehet megtakarítani.

A: MINIMALIZÁLD A KÖLTSÉGEIDET!

Használd Excel táblázatokat, hogy mire adsz ki pénzt és min lehetne faragni. Nagyon hasznos tanács és megfogsz lepődni, hogy mennyi pénzt költesz feleslegesen, akár a magán életben is.

B: BESZÉLJ MÁSOKKAL!

Sokan lebecsülik a kommunikáció erejét és nagyon sok lehetőségtől esnek el, azok, akik nem beszélgetnek másokkal. Egy vállalkozónak érdemes nyitottnak és kezdeményezőnek lennie. Sok tanácsot, ötletet és új lehetőséget kaphatsz egy-egy beszélgetés során. Igen. A modern világban a beszélgetés és a kommunikáció az igazi csodafegyver.

Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? - Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz
Saját vállalkozás indítása

Saját hibám és tanulságom.

Én például mindent teljesen egyedül akartam csinálni az első vállalkozási próbálkozásomnál, aminek az lett a vége, hogy egy banális, pici hiba miatt nem lehetett a webshop-ból rendelni 1.5 hónapig. Ez a hiba az volt, hogy az oldalon blokkoltam régen a @ írás jel beírását. Ez azt jelentette, hogy a webshopban nem lehetett rendelést leadni… Igen. Minden mással törődtem, hogy csini legyen az oldal és pumpáltam a pénzt a reklámokban és azt vettem észre, hogy a kosár oldal után nem léptek tovább a vásárlók. Rengeteg pénzt égettem el egy ilyen pici hibával.

Pedig, ha kértem volna segítséget, hogy mire figyeljek és nézze át az oldalt egy külső szemlélő, hogy hol lehetnek hibák, akkor ez azonnal kiderülhetett volna. Igen. Van ilyen.

3. Tanulj. Tanulj. Tanulj.

A folyamatos fejlődés mindennek a titka. Legyen szó videó készítésről, képszerkesztésről, írásról, tálalásról, akkor is fejlődni kell. A fejlődés egyben azt is jelenti, hogy jobban megérted a saját igényeidet és a követőid igényeit. Nincs igazi hátradőlés. Persze a fejlődést félre lehet egy kicsit érteni. A vállalkozásban hatalmas ellenség (főleg a kezdeti fázisban) a tökéletességre való törekvés. Ahogy írtam, nekem is fontos volt, hogy az oldal csinos legyen, de a picike hiba anyagilag alám vágott. Először legyen minden működésképes és amikor minden működik, akkor lehet törődni a külsőségekkel, de ez is mind egy tanulási folyamat része.

Amikor működnek az alapfunkciók a projektednél, akkor kialakíthatod a stílusodat, ami te vagy és ha nem adod fel, akkor utána semmi sem állíthat meg.

Saját üzlet nyitása: Hogyan kezdjem el az üzletet? - Hasznos tippek a modern vállalkozáshoz
Saját vállalkozás indítása

Ha vállalkozni akarsz, akkor érdemes megtanulni:

 • hogyan reklámozz
 • hogyan kommunikálj
 • hogyan dolgozz hatékonyan
 • hogyan oszd be az idődet
 • hogyan tartsd meg a motivációdat

Nem kell mindenhez értened, de nem szabad mindenben kiszolgáltatottnak lenned sem. Mindenhez érts egy kicsit és mindenben tanulj a jobbaktól. Azt hiszem ennél jobb tanácsot nem tudnék már adni. Csak előre!

VÁLLALKOZÁS – HOGYAN VÁLLALKOZZ – ONLINE ÜZLET – WEBSHOP – YOUTUBE – PÉNZ – REVOLHUNGARY

Mondd el a véleményedet