Rolls Royce Cullinan: A legfelsőbb szabadság (SUV)

Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró

Rolls Royce Cullinan

LUXUS SUV

A Rolls Royce Luxus terepjáróját stílusosan a világ legnagyobb gyémántjáról nevezték el, ezért is van nagyszerepe a gyémántnak a Cullinan bemutató videójában. A Rolls Royce nem luxus hobbi terepjárót igér, hanem egy igazi terepjárót, igazi luxussal együtt.

Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró

5,34 méter hosszú, 2,16 méter széles és 1,83 méter magas. A hatalmas Toyota Land Cruisertől is sokkal nagyobb, ami 4,84 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,84 méter magas.

A Rolls Royce Cullinan nem csak az első Rolls Royce terepjáró, de az első összekeresek és az első 5 ajtós Rolls Royce is egyben. A márka nagyon sokat vár az autótól és céljük letaszítani a többi luxus terepjárót az “útról”.

560 literes csomagtér 1930 literig bővíthető, amivel nyugodtan tudunk költöztetni és szekrényeket pakolni.

Rolls Royce-hoz képest igazán kedvező ára lesz a Cullinan-nek, mivel 100 millió alatt lehet majd hozzájutni.

A V12-es, 6,75 literes, duplaturbós motor 571 lóerővel és 850 Nm forgatónyomatékkal mozgatja a 2,66 tonnás monstrumot. Végsebesség 250 km/óránál lett leszabályozva. Mivel a cullinan egy szabadidő-autó, kihagyhatatlan az Off Road választógomb, amellyel a különböző talajviszonyokhoz igazítható a futómű karaktere.

Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró

A Roll Royce híres arról, hogy nem spórol a beltéren és igazi polgár pukkasztó dolgokkal találkozhatunk, mint például: a hátsó 3 ülést kilehet cserélni 2 db egy személyen fotelre, hogy beférjen egy hűtő és egy bárszekrény is. Az alapár 90 millió környékén van, de az extrák miatt nincs felsőhatára az autónak és ha már valaki ki tud adni 90 milliót egy kocka suv-ra, akkor biztos nem akar alapfelszereltséges verzióval repeszteni.

Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró Rolls Royce, Rolls Royce Cullinan, Roll Royce SUV, SUV, Luxus suv, luxus terepjáró

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet