Panaszkodás, Depresszió – Hogyan változtassam meg a gondolkodásomat?

panaszkodás, depresszió, gondolkodás, változás. segítség, hogyan

Panaszkodás, Depresszió

Hogyan változzak meg?

Van úgy, hogy az életünk kilátástalan és sok problémánk van, amelyekkel nagyon nehéz szembe nézni és ilyenkor hajlamosak vagyunk egyfajta mentséget találni arra, hogy miért nem rajtunk múlik a dolog – a leggyakoribb dolog, amit ilyenkor teszünk az a panaszkodás, amiből később komoly depresszió is kialakulhat.

Nem tudom megmondani, hogy mitől gyógyulhat meg valakai a deresszióból, de bemutathatok egy olyan látásmódot, amely segíthet nekik…

NE ADD FEL!

Az élet egyáltalán nem adja könnyen magát és sokszor értelmetlennek tűnhet egy-egy küzdelmünk –
ez az a pont, ahol a legtöbben feladják!

Az emberek általában boldogok, ha megkapják azt, amit szeretnének, de amint nem jön össze az, amit szeretnének nem keményebben hajtanak érte, hanem feladják és mást okolnak. Mi köze van másnak az én életemhez?

A nehéz helyzeten talán pillanatnyi örömet vagy felszabadulást adhat az, ha mást kezdünk el okolni, hogy nekünk miért rossz, miközben az egyetlen dolog, ami segíthet rajtunk az az, ha vállaljuk a felelősséget és keményen dolgozunk tovább…

Ezt nem tanítják meg nekünk az iskolában. Ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia.

Bőven meghaladja az emberek száma a 7 millárdot a Földön. Gondoljunk bele, hogy hány millió ember élhet úgy, mint egy állat, hány millió ember lehet fogságban, hány millió ember éhezhez és még is a modern ember legnagyobb problémái között olyanok szerepelnek, hogy

  • letört a körmöm
  • nem bírok bejelentkezni a fodrászhoz
  • dugóban ülök
  • nincs elég pénzem egy új telefonra
  • playstation vagy xbox legyen karácsonyra

persze nyilván nem ezek a legnagyobb problémái egy modern embernek, de csak érzékeltetésnek hoztam fel ezeket a példákat, hogy nincs okunk a panaszkodásra. A panaszkodás egy szügségtelen rossz.

Az élet egy játék

Az élet nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. Azzal, hogy valaki elvégez egy iskolát és utánna dolgozik 40-50 évet az nem élet. Az csak egy sablon, ami vagy bejön neked vagy nem. Ez a sablon szörnyen kiszolgáltatottá tesz téged és egyben kényelmessé is, hogy nem te hozod a döntéseket, hanem helyetted hozzák meg mások a döntéseket.

Sokan panaszkodnak a munkahelyen, hogy nincs fizetés emelés, de a panaszkodók többsége nem tesz többet az elvárt mimimumnál a munkhahelyén.

Szeretünk az áldazat szerepében lenni, hogy mi nem tehetünk semmiről és az a szemét XY mit tett velünk stb. Igen vannak dolgok, amik rosszul jönnek ki a számunkra, de igenis van beleszólásunk, hogy hogyan alakul az életünk és mi hogyan fogjuk fel azokat a dolgokat, amik történnek velünk.

Tanulj a hibákból

A gazdag, sikeres és boldog emberek egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy a negatív dolgokból, kudarcokból, bukásokból, elutasításokból TANULNAK!!!

Ha nem sikerült egy dolgozatod vagy nem sikerült egy üzletet megkötnöd, akkor azt ne totális bukásnak fogd fel, hanem egy helyzetnek, amiből tanulhatsz, hogy mi az, ami nem vált be és mi az, amit másképp csinálhatnál.

Ha így állsz az élethez, akkor depresszió és a panaszkodás helyett a boldogság fog rajtad eluralkodni. Ne hagyd, hogy mások döntsék el, hogy neked mi lenne jó. Döntsd el TE magad!

Ez egy videó Gary Vaynerchuk-tól, aki egy szegény fehérorosz családból származik és ma az Egyesült Államok egyik legnagyobb média ügynökségének az alapítója. Remélem segít ez a videó…

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet