Nincs többé Állami Támogatás a Lakástakarékokra – Viszlát Fundamenta Lakástakarék

Március 15, 1848/49-es szabadság harc, Parlament, forradalom, magyarország, blog, revolhungary, magyar történelem

Nincs többé állami támogatás

Lakastakarék

2018.10.16-án megszavazta a parlament Bánki Erika (Fidesz-KDNP) javaslatát: ne legyen több állami támogatás a lakastakarékokra. Ez a javaslat csak az elfogadás után megkötött, meghosszabított szerződésekre vonatkozik, így azoknak akik korábban kötötték meg a szerződést jár továbbra is az évi 30%-os (maximum 72 ezer) forintos állami támogatás a lakástakarékra.

A címben szereplő Fundamenta neve szinte eggyé vált a lakastakarék fogalmával, így nem a cég helyzetére utalt a “viszlát”, csak az igen kedvező államilag támogatott kontrukciókra…

Mi a Lakástakarék Pénztár?

A lakás-takarékpénztár (rövidítve: LTP) olyan szakosított hitelintézet, mely kizárólagosan lakáscélú betétek gyűjtésével és lakáscélú hitelek nyújtásával foglalkozik.

A lakás előtakarékosság egy “EDDIG” államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség. Az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. A lakás-takarékpénztár a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden magyar állampolgár igénybe veheti, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül.

Azaz, havonta befizettünk X összeget (például 20 ezer forintot) és az éves befizetésünk (12x20e=240 ezer) mellé kaptunk maximum 72 ezer forintot az államtól, így 240 ezer helyett 312 ezer forintunk volt a pénztárban (ez már nincs). Amint összegyűlt egy lakás vásárlásához szükséges 20%-os önerő, kedvező kamatozású hitelt vehetünk fel a lakastakarékunkat vezető pénzintézetnél.

Az állam által nyújtott 72 ezer forint nem váltotta meg a világot önmagában, de ösztönző hatása nem vonható kétségben. Sokan emiatt vágtak bele a lakástakarék-ba.

Fundamenta Lakástakarék

A legnépszerűbb lakástakarék konstrukciót kétségkívűl a Fundamenta biztosította az ügyfeleinek, így nem véletlen, hogy a lakástakarék és a Fundamenta úgy olvadt össze, mint a mogyórkrém és a Nutella.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet