Milyen vállalkozást indítsak? – 18. Podcast és/vagy Rádió Műsor készítés

rádió műsor, podcast, podcast műsor, pénz, vállalkozás, milyen vállalkozást indítsak

Podcast és/vagy Rádió Műsor készítés

Milyen vállalkozást indítsak? – 18. rész

Vannak napok, amikor úgy érezzük, hogy annyira kimondanánk azokat a dolgokat, amelyek velünk történtek és szeretnénk, ha másokhoz is eljutna a történetünk függetlenül attól, hogy jó vagy rossz dologról van. Régebben csak pár embernek volt lehetősége, hogy különböző témájú beszélgetéseket tudjon közvetíteni az emberek felé, de manapság ehhez elég akár egyetlen telefon + internet.

Végtelen mennyiségű téma és tartalom

 • mi történt veled reggel
 • mi történt a politikában
 • mi történt a fociban, kosárlabdában, olimpián
 • mi történt a városban
 • mi történt az autópályán
 • saját történeted
 • vendégek története
 • iskola
 • vállalkozás
 • tőzsde
 • tech
 • vicc

Mindegy, hogy miről beszélsz, mert minden témának megvan a maga közönsége. Sebestyén Balázsék is teljesen hétköznapi dolgokról beszélnek.

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az emberek szeretik osztani az észt, amivel nincs semmi baj. Emberek vagyunk és mindenkinek van saját véleménye. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, csak kezdj el beszélni arról, ami téged érdekel. Ha kitartó vagy lesz követőtáborod és lesz közönséged.

Mi kell a Podcast készítéshez?

Megfelelő internet sebesség, számítógép, mikrofon és/vagy telefon + nem árt ha jól tudsz fogalmazni. A Podcast az egyik legnagyszerűbb és legegyszerűbb dolog a világon. Beszélni szinte mindenki tud és mindenkinek van véleménye.

Miért hallgatnának az emberek Podcastot?

Mert nem szeretnek unatkozni. A Podcastokkal fellehet dobni a napunkat és megment minket az unalmas szituácioktól, mint például: tömegközlekedés használatakor, sportolás közben, vezetés közben, tanulás közben, kertészkedés közben vagy akár munka közben…

Rádió vagy Podcast?

A rádiózás még mindig kiváltságos dolog, a frekvencia sávokért pályázni kell, amelyeket 5-10 évre adnak. Komoly pénzeket kell ezekért fizetni és nem jut el annyi emberhez, mint az internet. A Podcast ingyenes dolog és mindenkihez eljuthat, akik internet közelben vannak.

Podcast + YouTube

A YouTube a fénykorát éli, ahol a legnépszerűbb dolog a live, azaz az élő videó közvetítés. Két legyet egy csapásra! A te döntésed, hogy szeretnéd-e azt, hogy lássanak téged a hallgatók és annak megfelelően tudsz akár több platformon is közveíteni. Ha nem szeretnéd, hogy lássanak, akkor tedd azt, hogy képet raksz ki a YouTube közvetítésednél és menjen egyszerre a Podcastod és a YouTube Live-od, amivel több platformon is jelen tudsz lenne egyszerre.

@revolhungary Instagram

Podcast bevétel…

Google Adsense-től kezdve, Podcast támogatókon át, saját szolgáltatás reklámozásáig szinte bármivel tudsz pénzt keresni. Ha van már saját vállalkozásod vagy valamilyen szolgáltatásod, akkor sokkal hatékonyabb tudsz lenni, de egyáltalán nem lehetetlen a nulláról felépíteni egy Podcast birodalmat…

Tai Lopez, amerikai multi milliomos lényegében a social media birodalmának köszönhet mindent. Ő egy-egy YouTube videó elkészítésekor párhuzamosan közvetíti a tartalmát Instagram-ra, Facebook-ra, Youtube-ra és a saját weboldalára.

Vannak olyan oldalak, ahol a hallgatók után is kapsz pénzt. Ha ezt kitudod egészíteni YouTube bevétellel, Adsense bevétellel, termék eladással és szponzorációval, akkor menni fog a szekér…

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet