Milyen vállalkozást indítsak? – 13. Új és Használtautó kereskedő

milyen vállalkozást indítsak, vállalkozás ötletek, használt autókereskedő, új autókereskedő

Új és Használtautó kereskedő

Milyen vállalkozást indítsak? 13. rész

milyen vállalkozást indítsak, vállalkozás ötletek, használt autókereskedő, új autókereskedő

A legegyszerűbb ötletek a legjobb ötletek. Alig van olyan ember, aki ne szeretne autót venni vagy ne szeretne vezetni. Az autó egy státuszszimbólum, egy segítótárs, amely eljutatt A pontból B pontba.

Az elektronikai fejlődésnek köszönhetően félelmetesen sokat fejlődtek az autók az elmúlt 15 évben. Ha valakinek egy 20 éves autója van el sem tudja képzelni, hogy milyen kényelmi, biztonsági eszközök találhatóak meg egy mai autóban.

Cseréld le az autódat!

A hatalmas fejlődésnek köszönhetően az autók kezdenek olyanok lenni, mint a telefonok, hogy ha 2-3 éves autód van, akkor már totálisan lemaradtál mindenről és cserélned kellenepéldául egy-egy szoftverfrissítés nagyon is sokat dobna az autónkon, de a Tesla-t leszámítva, mindegyik autógyár pénzért frissít szoftvert.

Autóhitel

Jelenleg nagyon pörögnek az autóhitelek, ami kezdvez az autó eladásoknak – vételeknek. Az autóhitelek a legkedvezőbb hitelek közé tartóznak, mivel az autó értéket képvisel, azaz fedezetet nyújt, így a kamatok is alacsonyabbak.

Amerikában is hasonlóan pörögnek az autóhitelek és az elemzők szerint a 2008-as válsághoz hasonló következhet be az autóhitelek miatt pár éven belül

Használtautó vs Új autó

Tény, hogy sokkal nagyobb szeletet hasít ki az autópiacból a használtautók értékesítése, mint az új autók értékesítése. Megvannak az előnyei az új autóknak és megvannak az előnyei egy használtautónak – ezt mindenki maga dönteni el, hogy neki mi a fontos.

Új autó – senki sem használta, tökéletes állapot, évekig nem kell költeni rá, DRÁGA

Használtautó – kitudja hány tulajdonosa volt, honnan jött az autó, nem-e lopott, a szép fényezés nem jelent jó motort, akár azonnali költéssel indul az autó, OLCSÓ

ezek lebutított tények – attól még lehet tökéletes használtautót venni és lehet rossz új autót is venni

Kereskedés

Nem kis befektetést igényel, de ha valaki ügyes, akkor a határ a csillagos ég. Új autószalon esetén az igazi kockázat, hogy a felvett hitelt (nem túl sok ember tud zsebből pár száz milliót kifizetni) törleszteni kell, míg egy használtautó kereskedést, minimális vagy nulla hitellel el lehet kezdeni.

Új autószalonnál nagyon megkell fontolni, hogy melyik márkával szeretnénk együttműködni. Például: A Volkswagen konszerhez tartozik az Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Volkswagen, Scania, Seat és Skoda. Azaz, ha valaki Skoda-t kezd el forgalmaz, akkor van lehetősége a növekedés után Audikat is forgalmaznia. Ha valaki Dacia-val kezd el foglalkozni, akkor igazából a Reanult lehet a következő lépcsőfok, de nem zárja ki semmi, hogy más márkával dolgozzon együtt.

Az új autóknál hatalmas bevételt jelentenek a flotta autók, haszongépjárművek – ezek több száz milliós rendeléseket is jelenthetnek.

Használtautó kereskedésnél nagyon megkell fontolni, hogy milyen autókat veszünk be – milyen állapotú autókat. Vannak kereskedések, akik kijelentik, hogy 15 évnél régebbi autókat nem vesznek be, míg más kereskedések pont, hogy minden régi autót bevesznek, mert hatalmas igény van azokra is.

Egy ismerősöm nem rég vett egy használt Lexus-t, ami hibrid volt. Pár nappal a vásárlás után kiderült, hogy az egész hibrid rendszert cserélni kell – ez egy az egyben a kereskedés felelőssége, ami másfél millió forintot jelent.

Ezért nem szabad akármilyen autót bevenni. A Das Weltauto részben azért is drágább a többi kereskedéstől, mert átvizsgálják, illetve megjavítják a bevett autókat – ez egy hatalmas fegyvertényező a használtautó piacon.

Hatalmas igény van a használtautókra, amelyet a magyar autópiac már nem tud kielégíteni, így sok autót külföldről importálnak Magyarországra – ezeket az autókat kerülni kell!!! Bármikor lefoglalhatja őket a hatóság, mondván lopott volt az autó. Erre oda kell figyelni!

Remélem tetszett a cikk és tudtam segíteni

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet