Milyen vállalkozást indítsak? – 11. Office oktató videó csomag

Office oktató videó csomag

Milyen vállalkozást indítsak? 11. rész

Amerikában egyre többen keresnek millió dollárokat jól elkészített online tananyagokkal, amelyek időt és pénzt spórolnak meg a vevőknek.

Például, ahhoz, hogy valaki profi szinten tudja használni az Excelt, de nincs ideje egyetemre vagy hasonló időpazarló és extrém drága dolgokra egyetlen dologért cserébe, azoknak nagyon is megfog érni 40-100 ezer forintot, hogy akár egyetlen hét alatt Excel szakértővé válljanak.

office csomag, microsoft office, offica oktató anyag, tanfolyam

A legtöbb munkahelyen kérik a stabil Microsoft Office tudást, de a legtöbb munkahely annyira szervezetlen, hogy az Office használat a lassú, nem hatékony és pontatlan – pl: az Excel lehet a legnagyobb barátod, ha használsz függvényeket, táblázatokat, grafikonokat stb, de lehet a legnagyobb ellenséged is, ha nem tudod használni és egy összegző táblázatban egyesével kell kijavítani mindent egyetlen dolog miatt…

office csomag, microsoft office, offica oktató anyag, tanfolyam

Igény mindig lesz ilyen oktatásra, mert az iskolákban nem tanítják meg a diákokat a hatákony Office használatra és a cégek többsége sem használja megfelelően a lehetőségeket. Cégek, vállalkozók, munkavállalók, diákok, nyugdíjasok – szinte bárki lehet az ügyfeled, ha ilyenre adod a fejedet.

office csomag, microsoft office, offica oktató anyag, tanfolyam

Lényegében egy jól összeszedett, magyarázó, példákat mutató, segítő videó csomagot kell elkészíteni, amit egy hónap alatt bőven összelehet rakni és kisebb frissítésekkel időtálló bevételi forrásnak lehet tekinteni az Office oktató videó csomag projektet.

Legfontosabb Office programok: Word, Excel, PowerPoint, Access.

Vannak még hasznos Office programok, de ezeket használják a legtöbben és ezekre van a legtöbb szükség is. Persze a magyar alapítású Prezi a PowerPoint alternatívájaként lett sikeres, így a két legfontosabb a Word és az Excel.

POWERPOINT

A PowerPoint azoknak fontos, akik nem rendelkeznek komoly informatikaitudással, de valami látványosat szeretnének “alkotni” – én nem vagyok híve a berepülő szövegeknek, amelyek csak elveszik a figyelmet a lényegről.

A PowerPoint fontos lehet olyanoknak, akik sok előadást tartanak vagy sok előadást fognak tartani (pl egyetemisták vagy előléptetésre várók). Ebben az esetben, lehet extra sablonokat ajándékba adni a vevőinknek vagy beleférhet az is, hogy plusz pénzért kínáljuk fel nekik – meggyőzve őket, hogy aranyat ér egy egyedi sablon.

WORD

Szövegszerkesztésre rengeteg helyen van szükség és egy-egy hosszabb szövegnél előfordulhatnak komolyabb hibák is, amelyeket elronthatják az összképet. Különböző praktikáknak köszönhetően gyorsan áttudjuk nézni az egész szöveget, ezzel rengeteg időt spórolva.

A Word-t sokan nem tartják komoly programnak, pedig rengeteg lehetőség van benne. Fókuszáljunk ezekre a lehetőségekre plusz adjunk hasznos tippeket: Melyek a legjobb betűtípusok, milyen betűméretet használjunk – ezek egyszerű dolgoknak tűnhetnek, de fontosak, hogy milyen benyomást teszünk olvasóinkra.

EXCEL

A legbonyolultabb és a leghasznosabb program, amit csak lehet használni. Az Excel-t sokan használjak, de a legtöbben csak “használgatják”. Félelmetesen sok lehetőség van benne és egy ember, aki profi szinten használja az aranyat ér. Az Excel-el bármit meglehet csinálni, amire egy cégnek szükége lehet.

Két kattintással meglehet spórolni akár két napi munkát, ha értesz hozzá.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]