Milyen az élet Autó NÉLKÜL? 1 hét autó nélkül és minden megváltozott!

milyen az élet, autó nélkül, gyalog,

Milyen az élet Autó NÉLKÜL?

1 hét autó nélkül és minden megváltozott!

Mielőtt bármit is írnék leszeretném szögezni, hogy imádom az autókat (és autó b.zi vagyok), de úgy alakult, hogy 1 hétig teljesen nélkülözni kellett az autót. Azt hittem, hogy szörnyű lesz és mindenhova mehetek gyalog nappal és este is.

Az első napok autó nélkül…

Az ember, ha mindenhova autóval jár hajlamos nagyon elkényelmesedni és minden messze van gyalog. Először elkezdtük leszűkíteni a dolgokat, amelyek feltétlen szükségesek, hogy elintézzünk és ide tartozik például a vásárlás is. Kevesebb dolgot vásároltunk, hogy ne kelljen cipekedni és így kevesebbet költöttünk is. Ennek vannak előnyei és hátrányai is. Először az ember úgyérzi, hogy a szabadságától lett megfosztva, hogy oda mehessen ahová és amikor szeretne, de igazából arra jöttem rá, hogy végtelenül lusták lettünk az autó miatt.

milyen az élet, autó nélkül, gyalog,

A lustaság ellenszere… FUTÁS!

Barátnőmért eddig autóval mentem, amikor végzett a munkahelyén, de most ezt nem tudtam megtenni. Hát valami rávett arra, hogy mostanában elhanyagoltam a sportolást, akkor kipróbálom azt, hogy futva megyek elé (ez nagyjából 1.5-2 km). Három napon keresztül tettem így és rájöttem, hogy tök jó dolog az, hogy eljártam futni. Régen sokat sportoltam, de egy sérülés miatt szinte teljesen kimarad manapság a mindennapjaimból, de ezután úgy tűnik, hogy újra elkezdek edzeni. Jó érzés volt újra mozogni és sokkal fittebbnek is érzem magamat, amit folytatni szeretnék autó mellett is.

fiatal vállalkozók, y generáció, x generáció, magyar gazdaság, hol vannak a fiatalok, kivándorlás

Jó hatással van a séta a kapcsolatra is

Barátnőmmel/Mennyasszonyommal hihetetlenül boldog kapcsolatunk van, de érezhetően jobb volt a vele töltött séta hazafelé a munkából (oda fele futva mentem, de hazafelé sétáltunk), mintha autóval jöttünk volna haza 1-2 perc alatt. Kicsit több időt töltöttünk együtt és jó elmenni sétálni és kint lenni a friss levegőn még télen is. Rájöttem, hogy sokkal több időt kell együtt tölteni a szerettünkkel és néha változtassunk a megszokott dolgokon…

milyen az élet, autó nélkül, gyalog,

Tapasztalat az autó nélküli hétről

Véleményem szerint az autó egy eszköz, amelynek célja, hogy megkönnyítse az életünket, de eljön az a pont, hogy negatív hatással van az életünk egyes területeire. Hatással van az önfegyelemre / lustaságra / pénzpazarlásra.

Azt ajánlom, hogy:

  • nem kell mindenhova autóval menni
  • tölts több időt a szabadban
  • ne lustulj el
  • mozogj minden nap

Először nagyon fura volt autó nélkül lenni és valóban voltak pillanatok, amikor SOS lett volna autóba pattani és intézni dolgokat, viszont ráébresztett ez a hét arra, hogy túlságosan függtem eddig az autótól és nem árt, ha néha sétálunk vagy futunk.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet