Mennyit ér az életed? Egy inspiráló történet… (VIDEÓ)

mennyit ér az élet, videó, inspiráló történet, inspiráló videó, kő eladás

Mennyit ér az életed?

Egy inspiráló történet…

Sok emberben merült már fel az, hogy a kapitalizmus, amiben élünk nem biztos, hogy a legigazságosabb rendszer, amit az ember kitalált.

Gondoljunk bele, hogy nem egyforma esélyekkel indulunk az életben születésünkor, mivel egyikünk milliárdos, fehér családba született, míg a másikünk egy szegény, fekete családba született – persze fordítva is előfordul.

Videó

A következő videóban egy kis fiú történetét ismerhetjük meg, amelyben megszeretné tudni, hogy mennyit is ér az ő élete és a gyerek apja milyen ötletes és elgondolkodtató módszerét választotta az élet értékének érzékeltetését.

Igazság vs Valóság

Az igazság az, hogy nincs különbség Ábel és József között, nincs különség Samantha és Klaudia között sem, ahogyan nincs különbség Wong és Donald között sem.

Persze ezek csak nevek, de a lényeg az, hogy mindannyian embernek születünk és ha nem is egyforma a kiinduló pontunk anyagi helyzete vagy bőrszíne, az rajtunk áll, hogy meddig jutunk el az életben és mivé fogunk vállni.

Van aki gazdag fehérként jön a világra, de 18 éves korára egy lecsúszott alkoholista, drogos lesz belőle, míg valaki aki szegény feketeként jött a világra az Egyesült Államok elnöke lesz, ezzel együtt a világ leghatalmasabb embere.

Egyre nehezebb a gyerekekkel is megértetni azt, hogy az osztálytárs miért szegényebb vagy miért gazdagabb, mint az ő családja. Igazából azért nehéz megértetni, mivel a gyerekekben jogosan merül fel a kérdés:

miért van neki jobb vagy rosszab játéka, mint nekem, ha ugyanolyanok vagyunk?

Rajtunk áll, hogy mit kezdünk az élet adta lehetőségekkel és mire fogjuk vinni az életünket. Mi a fontos számunkra. Mivé akarunk vállni. Kik szeretnénk lenni.

Attól, hogy egy kisebbséghez tartozunk nem kell szorongónak lennünk vagy ha a többséghez tartozunk nem kell lenézőnek lennünk.

A valóság viszont az, hogy igenis sokszor éri diszkrimináció az embereket az anyagi helyzetük vagy a bőr színük miatt.

Diszkrimináció: olyan megkülönböztető bánásmód (cselekedet, tevékenység, kijelentés, elmulasztott tett, viselkedés), mely az egyén (személy) vagy a csoport esélyegyenlőségére hat. A hatása lehet negatív vagy pozitív, módszere pedig nyílt vagy burkolt.

A kérdés az, hogy Mi hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket?

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet