Mennyire fontos a pénz? Gazdag vs Szegény gondolkodás

pénz hatalma, mennyire fontos a pénz, szegény gazdag,

Mennyire fontos a pénz?

Gazdag vs Szegény gondolkodás

A legtöbb ember annyit dolgozik, hogy nincs ideje pénzt keresni – Marlon Brando

Ne a pénz irányítson Téged, hanem Te irányítsd a pénzt!

A gazdagok jól kezelik a pénzügyeiket és tudják, hogy mire megy el a pénzük – a szegény emberek sokszor nem tudják hova kapni a fejüket, amikor a pénz kezd elfolyni. Vezess kiadás és bevétel naplót, hogy tisztában legyél, hogy miből tudnál lefaragni, amire nincs szükséged és mire kellene többet költeni.

Ha kijön, hogy:

  •  1 évben egyszer mész el étterembe vagy mozizni, akkor valószínűleg többet kell költened ezekre a dolgokra
  •  1 évben 60 ezer forintot ásványvízre (2×1,5 l naponta, 80 forintos palackénti árral) pedig megiszod a csapvízet is, akkor ezen tudsz azonnal 60 ezret máshova csoportosítani

“Engem nem érdekel a pénz, a pénz csak megváltoztat”

Grant Cardone az Egyesült Államok egyik legsikeresebb és legnagyobb ingatlan birodalom tulajdonosa szerint, ha megnézed valaminek az árát, akkor igenis érdekel téged a pénz és függsz is tőle – lehet, hogy nincs igaza, de mégis van benne valami…

Mondhatnánk, hogy értelmetlen összehasonlítani a gazdag és a szegény embereket, mivel az a különbség köztük, hogy a gazdagnak van pénze, míg a szegénynek nincsen pénze.

A KÜLÖNBSÉG A GONDOLKODÁS MÓDBAN VAN!

A gazdagok többsége jól bánik a pénzzel és nem vesznek haszontalan, felesleges dolgokat. Az olcsó dolgok rosszabb minőségűek (ÁLTALÁBAN). Ha veszel egy olcsó dolgot, ami tönkre megy rövid idő után, akkor kénytelen leszel venni egy újat, ami már az eredetitől drágább lesz a jobb minőség érdekében.

EREDMÉNY: X + 2X = 3X —–> azaz kidobtál az ablakon feleslegesen X összeget, ahelyett, hogy rögtön a jobbat vásároltad volna.

Nos a gazdagok soha nem a legolcsóbb dolgokat veszik meg, függetlenül attól, hogy mennyi pénzük van, mivel a legolcsóbb dolgok általában a rossz minőségűek…

Soha ne költs többet, annál amit megengedhetsz magadnak!

Ha van 3 millió forintod, akkor ne 3,5 millióért vegyél autót, hanem 1 millióért. A gazdagok nem azért vesznek 40 milliós autót, mert annyi pénzük van, hanem azért mert azt úgy tudják megvenni, hogy nem okoz anyagi nehézséget a 40 millió hiánya.

Ha van 10 milliód és 10 millióért veszel egy hazát, akkor is szegény vagy mert nem marad pénzed.

Ne költsd el minden pénzedet!

Az, aki nem költi el minden pénzét az jó úton halad afelé, hogy gazdag legyen. A gazdag és a szegény között nem a pénz mennyisége, hanem a gondolkodás mód a különbség – persze lehet azt mondani, hogy minimálbérből nem lehet félre tenni.

Fektess élményekbe!

A sikeres és gazdag emberek elsősorban élményekre költenek és nem pedig tárgyakra. Az élményektől válhatsz többé és tapasztaltabbá. A szegény emberek gyakran beleesnek abba a hibába, hogy mindenen spórolni akarnak és megfosztják magukat az élményszerzéstől, azaz sajnálják a pénzt az életre.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet