Legjobb filmek, amiket látnod kell…

legjobb filmek, Legjobb filmek, amiket látnod kell, eredet, john q, majmok bolygója 1968, keresztapa, coco, viharsziget, derült égből apu, életrevalók, a szoba, spotlight, elcserélt életek,

Legjobb filmek

Minden idők legjobb filmjei

Ez a lista, azokat a filmeket tartalmazza, amelyeket úgy gondolok mindenkinek érdemes megnézni legalább egyszer az életben, mivel mindegyik filmnek van valami mondanivalója és jobban megismerhetjük a világot, illetve magunkat is.

A lista folyamatosan frissülni fog és a címekre kattintva részletesebben is olvashatsz a filmekről.

Coco (2017)

Coco egy csodálatos animációs film, amely nagyon komoly témákat feszeget és nagyon elegánsan, könnyedén mutatja be azokat. Mi a fontosabb a család vagy a karrier? Mi történik, ha a családot választod és mi történik, ha a karriert? Emlékezni fognak ránk, ha meghalunk? Valóban olyanok az emberek, amilyennek bekategorizáljuk őket elsőre? Mi van, ha a családod nem támogat abban, hogy elérd a céljaidat? Nem láttam még soha ehhez fogható animációs filmet. Coco úgy játszik az érzelmeinkkel, mintha valami játék figura lenne, amit dobálnak.

Legjobb animációs film. 10/10.


A Keresztapa (1977)

A legtöbb filmes listában megtalálható A Keresztapa és nem véletlenül. Marlo Brando alakította Don Corleone személyisége félelmetes, tiszteletet parancsoló, azonban kedves családfő benyomást tesz a nézőben.  Az olasz-amerikai Corleone maffia család életét láthatjuk , amely bűnszervezet ellenére komoly családi értékeket vall. A hangok, a színészek, a látvány, a történet, minden tökéletes és összehangban van.

A hatalom, a pénz és a család szent háromságáról szól a film. Örök kedvenc, amelyet nem lehet megunni. 10/10.


Életrevalók (2011)

Egy igaz történet egy gazdag tolószékes és egy szegény erős fizikumu kapcsolatáról. Philippe (François Cluzet) a gazdag tolószékes ember nem igazán élvezi az életet, de hirtelen mindent megváltoztatott Driss (Omar Sy). Megmutatta, hogy milyen az amikor elkezd élni az ember és nem törődik a problémákkal.

Tanulságos film az életről. Tökéletes szereposztás és hihetetlen zenék vannak a filmben.  10/10


Derült égből apu (2016)

Szinten egy Omar Sy film. Ez a film minden embert, akiben van szűlői ösztön az sírni fog a film végén garantálom. Csodálatos, fájdalmas, vicces, hihetetlen film. Samuel (Omar Sy) egy egyéjszakás kaland után született gyermeket kap meg és a gyermek anyukája felszívódik. A kisgyermek és Samuel történetét követhetjük végig.

Szűlő – gyermek kapcsolatról szól. Tökéletes szereposztás. 10/10.


Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Jim Carrey és Kate Winslet által alakított szerelmespár hihetetlen elgondolású történetét láthatjuk. Számomra fájdalmas volt ez a film, de kellenek az ilyen élmények, mivel eszünkbe jutattja, hogy mi mindenünk van és nem szabad hagyni elveszni a szép emlékeket. A pár viszonya nem alakult jól és orvosi segítséggel van lehetőség felejteni. Joel (Jim Carrey) átéli a közös emlékeket, majd elveszik tőle azokat…

Tanulságos. Ne felestjük el a szép emlékeket. 10/8.


A majmok bolygója (1968)

A hideg háború idején készített film, amely egy  irreálisnak tűnű világot mutat be, amely valójában tényleg lehetséges lehetne. Beszélő majmok, akik uralkodnak egy bolygó fölött? A film legutolsó pillanata ad értelmet szinte az egész filmnek és ettől még megdöbbentőbb a hatása. A fantázia és az ésszerűség találkozik a filmben és a történetben. Gondoljunk bele, hogy nem tudjuk, hogy kik építhették valójában a piramisokat és a mai modern technológiával sem lehet megépíteni azokat. Miért ne létezhetett volna az ember előtt egy modernebb civilizáció és miért ne létezhetne az ember után egy más fajú civilizáció?

Fantasztikus, de lehetséges világ. Elgondolkodtató. 10/10.


A számolás joga (2016)

A hideg háború elveszíteni látszó Egyesült Államok nem tudja tartani a lépést a Szovjet űrprogram sikeresivel és lemaradásban van a NASA. Ekkoriban a feketék és nők nem voltak egyenragúak a fehér férfiakkal, de a fekete nőket végképp semmibe nézték. A történet arról szól, hogy 3 zseni fekete nő, hogyan változtatta meg a NASA űrprogramját és mentette meg Amerikát a kudárctól.

Amerika történelmének egyik legfontosabb időszakáról szól. Egyenjogúsághoz vezető út. 10/8.


Elcserélt életek (2008)

Egy igaz történet egy anyáról, a gyermekéről és egy gyilkosról. Angelina Jolie legjobb alakítása ez a film és talán átérezte a történet súlyát anya lévén. Egyedül nevelte gyermekét Christine (Angelina Jolie), aki eltűnt, majd hirtelen előkerült, de kissé megváltozva. A nő állítja, hogy nem a gyerekét kapta vissza, míg mások őt tartották bolondnak, hogy nem szereti a saját gyermekét.

Garanált a sokk. Igazi dráma. Angelina Jolie-nak hatalmas tisztelet az alakításáért. 10/9.


John Q (2002)

Egy szegény, de boldog család élete változik meg egyetlen pillanat alatt, amikor az egyke gyermek összeesik és kiderül, hogy szív átültetésre van szüksége. Az amerikai egészségügy igazságtalanságára és a korlátlan szülői akarat erejére mutatrá a film. Nem kell rossz embernek lenni, ahhoz, hogy törvénytelen dolgot csináljunk, sőt ha a rendszer rossz, akkor jó cselekedet is lehet büncselekmény. Egy apa, aki csak annyit szeretett volna, hogy a fia szívet kapjon és ne azt lássa, hogy csak a gazdagokkal törődjenek a kórház orvosai.

Denzel Washington alakítja az apát és tökéletesen adja át az érzelmeket. 10/10.


A boldogság nyomában (2006)

Will Smith-ről lehet tudni, hogy nagyon okos és motivált ember, aki mindent megtesz azért, hogy boldog és sikeres legyen. Az igaz történeten alapuló filmben a főszerepeket Will Smith és a fia Jaden Smith alakítják. Egy boldog család, amelyet tönkre tett a pénz hiány és egy hihetetlen küzdelem a világgal, hihetetlen akarat erővel még a legkilátástalabb pillanatban is.

Csodálatos, szívfacsaró, motiváló film. 10/10.


A mindenség elmélete (2014)

A mindenség elmélete Stephen Hawking életéről szól és bemutatja, hogyan vált a világ legismertebb fizikusává, hogy lett családja és hogyan változtatta meg örökre az életét a betegsége. Szívfacsaró, de még is szórakoztató film, amely tökéletesen érezteti Hawking valódi, életvidám énét.

Ő nem adta fel az álmait a betegsége miatt és teljes életet élt. Csodálatos film. 10/9.


Eredet (2010)

Megtudod különböztetni az álmot a valóságtól? Leonrado DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Hans Zimmer és Christopher Nolan. Mi kell még egy jó filmhez? Egy észbontó történet, amely megváltoztatja a gondolkodásodat az életről.

Megkell nézni. 10/10.


A tökéletes trükk (2006)

Hugh Jackman és Christian Bale hihetetlen versengéséről szól, hogy kié a világ legjobb trükkje. Mi mindent vagyunk képesek feláldozni egy verseny kedvéért és vajon hol van a határ? Fordulatos és drámai film, amely bemutatja, hogy milyen az ember valójában.

10/8.


Viharsziget (2010)

A tökéletes dráma film. Sokszor érzi azt az ember, hogy Leonardo DiCaprio jó színész, de talán egy-két féle stílusban tud igazán jót alakítani. Ez a film nem egy menő, vicces figura életéről szól. Ellenkezőleg. Egy nagyon dúrva dráma, amelynek a legutolsó jelenete után sem lehet biztos a néző, hogy az történt-e, amire ő gondolt. Hihetetlenül jól megcsinált film és a történet is felfoghatatlanul kemény.

A legjobb dráma film, amit valaha láttam. Tökéletes film. 10/10.


Spotlight – Egy nyomozás részletei (2015)

A katolikus egyház tagjait gyakran éri az a vád, hogy visszaélnek a helyzetükkel és gyermeket vesznek rá dolgokra, azaz abozűst követnek el. Megtörtént események alapján készítették el a filmet, amely nem csak az egyház sötét titkaira mutat rá, hanem az emberek hogyan dugják a fejüket a homokba, amikor cselekedniük kellene.

Igaz történet. Kötelező darab. 10/9.


A szoba (2015)

Hogyan tudjuk felnevelni a gyermekünket, ha fogságban élünk és a gyermekünk el sem tudja képzelni milyen lehet az élet? A kisfiú számára a szobában lévő tárgyak jelentik az egész világot. Az ajtó levan zárva. Egyetlen tető ablaka van a szobának, hogy még fákat se lehessen látni.

Dúrva, hihetetlen és elgondolkodtató film. 10/8.


[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet