Július 4: A Függetlenség Napja (Egyesült Államok) – Mit ünnepel Amerika?

július 4, július negyedike, egyesült államok, függetlenség napja

Július 4

A Függetlenség Napja

Mit jelent egy mai amerikainak Július 4-e?

Amerikát sokan a szabadsággal, a nagysággal, a gazdagsággal és a lehetőségekkel azonosítják. Ezen a napon az amerikaiak azt ünneplik meg, hogy ők amerikaiak és a világ talán a legnagyobb nemzetének lehetnek a tagjai. Amerikában a gyerekeknek a mérhetetlen büszkeséget mutatják meg a szülők. Egy amerikai gyerek nem gondolkozhat úgy, hogy a részvétel a fontos egy versenyen. Egy amerikai a győzelemre hajt. Ez teszi Amerikát különlegesség, amit egy európai nem érthet meg igazán.

Július 4.-e az amerikai büszkeség kifejezésének napja (nem soká lesz szó a történelmi részéről is).

A függetlenség napja

Sokan a Will Smith és Jeff Goldblum filmre gondolnak, ha meghalják azt, hogy “A függetlenség napja”. Nos az 1996-os filmben a végső ütközet pont július 4-re esett, amikor a Földet védte meg az emberiség egy földönkivüli ellenségtől.

1776. július 4-én fogadták el az Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozatát a Kontinentális Kongresszus tagjai, amellyel az “új világ” elszakadt az anyaországtól, Nagy-Britanniától.

Tulajdonképpen július 4-én született meg az igazi Egyesült Államok és ennek az eseménynek köszönhetően az USA mai napig független ország és világ vezető hatalom.

Büszkeség és boldogság

Az amerikaiak talán legfontosabb napja július 4 és ilyenkor egész amerika egyként ünnepeli meg nemzetének függetlenségét. Az Egyesült Államok lakosságának 99%-t bevándorlók alkotják, mivel az “új világ” felfedezésekor a helyi lakosokat vagy lemészárolták vagy az Európából behozott betegségek ölték meg a helyieket, mivel a szervezetük nem tudott megbírkózni olyan kórokozokkal, amelyek már mutálódtak emberi környezetben.

Az “új világ” felfedezésekor özönlöttek az emberek a mai Amerika területére, hogy új életet kezdjenek kisebb-nagyobb okok miatt.

Walk on Water

A fenti videóban a Thirty Seconds to Mars együttes a Walk on Water című számát a függetlenség napjára készítették el, aminek a szövege arról szól, hogy ha hiszel magadban bármi sikerülhet (még a vizen járás is). 2017-ben szerveztek egy projektet, aminek a keretében megpróbáltak minél több információt beszerezni, hogy mit jelent egy amerikainak július 4-e.

Érdemes meghallgatni a Walk on Water-t és a videó is igazán jól sikerült. Talán érezhetővé válik, hogy mennyire fontos egy amerikainak amerikainak lenni.

Szokások

A függetlenség napját, az egyetlen olyan ünnepnapot, amelyet az egész ország egyként ünnepel,[forrás?] különböző hazafias megnyilatkozások kísérik. Számos politikus tartja fontosnak ezen a napon valamilyen társadalmi eseményen való megjelenést, beszédet mondani a nemzet örökségéről és népeinek kapcsolatáról.

A családok általában pikniket vagy kerti barbecue-partikat szerveznek Negyedikén, gyakran használják ki a hosszú hétvége adta lehetőségeket, s hívják meg távolabbi hozzátartozóikat is. Országszerte reggelente katonai parádékat, délután baseball-mérkőzést, este pedig mulatságokat és tűzijátékot szerveznek.

Kisebb tűzijékot szabadon lehet beszerezni, személyi vagy nyilvános használatra is. Biztonsági megfontolások miatt azonban több államban betiltották a tűzijátékok használatát, vagy korlátozzák azokat méret és típus szerint.

A függetlenség napjának évente megrendezett színes eseménye Nathan hot dog-evő versenye, amelyre New York City Coney Island kerületében kerül sor. A monda szerint a hagyomány 1916. július 4-én kezdődött, amikor is négy bevándorló ezzel a módszerrel kívánta eldönteni, melyikük a legnagyobb hazafi.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet