John Q: Végszükség – Filmajánló

john q végszükség, denzel washington film, filmajánló, komoly film,

John Q

Végszükség

John Quincy Archibald (Denzel Washington) egy átlagos fekete munkás családapa, aki mindennél jobban szereti a fiát és a feleségét. Ez a film egy valós problémára mutat rá, amely az amerikai munkás réteg mindennapjait keseríti meg – ha nincs pénz, nincs egészség.

john q végszükség, denzel washington film, filmajánló, komoly film,

John fia egy maga volt az energia bomba, akit nem lehetett nem kedvelni és mindig egészséges volt, azonban egy baseball meccsen összeesett. Azonnal kórházba rohantak vele és visszahozták az életbe, de az orvosok azt mondták, hogy a fiúnak szív átültetésre van szüksége és a biztosításuk nem fedezi a műtétet, így a várólistára sem vehetik fel, azaz meg sem kapja az esélyt, hogy élhessen. Mit tesz ilyenkor egy szülő? Hagyja meghalni a gyerekét, mert nincs pénze? A gyerek nem élhet, mert a családnak nincs pénze? Miféle rendszer ez? Csak a gazdag élhet?

Amerikában komoly gondot jelent az egészségügyi ellátások fedezése a szegényebbeknek. Egy megfázás is kerülhet több ezer dollárba, egy komoly műtét megfizethetetlen. John nem hagyja a fiát meghalni és mindent megtesz, hogy meggyőzze az orvosokat, hogy vállalják el a műtétet. Mindenüket eladták és rengetegen segítettek pénzt gyűjteni, de hiába a sok segíteni akaró ember, ha az ismerősök úgyanúgy szegények és nem tudják összegyűjteni a szükséges összeget.

John utóljára megpróbálja meggyőzni az orvost, de nemleges válasz esetén meggondolatlan dolgot cselekszik…

john q végszükség, denzel washington film, filmajánló, komoly film,

Szemben áll a szív és a kötelesség/törvény. Melyik a fontosabb, ha egy gyermek életéről van szó?

Hihetetlen film a szülői szeretetről és küzdésről. 10/10

 

John Q: Végszükség

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet