Hogyan vállalkozzak? – Pénz keresés saját erőből

hogyan vállalkozzak, pénzkeresés, hogyan keressek pénzt, online pénz, vállakozás indítás, egyéni vállalkozás

Hogyan vállalkozzak?

Pénz keresés saját erőből

Bárkiből lehet vállalkozó és bármilyen ötletből lehet siker sztori – a lényeg, hogy ne adjuk fel soha!!!

Egy garázsból indulva is lehetünk milliárdosok – Apple, Google, Microsoft

Diploma nélkül is lehetünk milliárdosok – Bill Gates, Mark Zuckerberg (utólag megkapta a doktorit), Amanció Ortega, Coco Chanel, Steve Jobs, Ralph Lauren, Oprah Winfrey stb.

kickstarter, pénz szerzés, befektetés, hitel, vállalkozás

(Ebben a részben a saját tapasztalatomról írok, a hogyan vállalkozzak részhez görgess lejebb)
Soha nem éreztem azt, hogy jó alkalmazott lennék és mindig is úgy gondoltam, hogy vállalkozni fogok, ahogyan a szüleim is tették. Az egyetem alatt elindítottam a saját vállalkozásomat, ami egy elég komoly kihívás volt, de én dönöttem arról, hogy vállalkozni fogok, vállalva annak minden előnyét és hátrányát.

 1. Én osztom be az időmet – általában, aki vállalkozik többet dolgozik, mint, aki alkalmazott, viszont a vállalkozó saját magáért és az álmaiért dolgozik, míg az alkalmazottak többnyire csak a havi megélhetésért.
 2.  Hatalmas összegeket emészt fel a vállakozás beindítása kétes kimentellel – az esetek többségében nem fog azonnal nyereséges lenni a vállalkozás. Ennek fő oka a különböző kötelezettsége (bankszámla, bélyegző, könyvelő, bérleti díj stb), adók teljesítése és a reklám (AdWords, Facebook, Youtube, plakátok stb). Reklámozni szinte kötelező, ahhoz, hogy minél több emberhez eljussanak a vállalkozásod termékei/szolgáltatásai. Általában a vállalkozások elindításához kell egy tőke, amivel eszközöket vásárolhatunk.
 3.  Motiváció – motiváció nélkül nincs értelme belevágni a vállakozásba, mert biztosan lesznek nehéz napok, amelyek földre fognak kényszeríteni, ha nincs meg benned a belső hajtóerő
 4. Sok idő, sok munka, sok pénz – belekell tenni a munkát, az időt és a pénzt a vállakozásba, hogy később legyen időnk a családra, legyen pénzünk utazni, szórakozni és nyugodtan élni.

A vállalkozni csak elszántan lehet. Legyen egy cél a szemed előtt, hogy miért csinálod és mit akarsz elérni. Az az ember, aki küzd a saját céljaiért nem bukhat el.

kickstarter, pénz szerzés, befektetés, hitel, vállalkozás

Hogyan indítsuk el a vállakozást?

Döntsük el, hogy mivel szeretnénk foglalkozni, mi az ami érdelek minket és kitartunk mellette, akkor is ha éppen nem megy jól a sorunk (mert lesz ilyen, de ha kitartó vagy csak átmeneti).

Kell egy terv, hogy mink van most, mit szeretnénk elérni és milyen buktatókra lehet számítani.

Tőkére van szükségunk! Crowdfundingről itt írtunk, Hitel, Befektetők, Családi befektetők, Adjuk el, amink van

 

Nézzünk utánna személyesen/ügyvéddel/könyvelővel), hogy milyen lehetőségeink vannak. Kell-e külön végzetség a tevékenységhez, milyen engedélyekre van szükség, milyen adózási forma lenne a legjobb számunkra, milyen vállalkozási forma lenne a legmegfelelőbb számunka stb.

Már a könyvelő kiválasztása is egy nagyon fontos feladat, mert megfogja határozni a személye és a munkája, hogy mi, hogyan fogunk teljeseíteni – időben értesít-e minket a szabály változásokról, jól könyvel-e, drágán dolgozik stb.

 • Méretünktől függően választhatunk vállalkozi formát
  Egyéni vállalkozó (egyéni vállalkozó korlátlanul felel a magán vagyonával a vállalkozásért és nem különül el a magán ember/természetes személy a vállalkozástól, mivel az egyéni vállalkozás nem számít jogi személynek)
  itt van a legnagyobb választási lehetőségünk az adózás tekintetében és évről-évre egyre kedvezőbb feltételekkel lehet vállakozni ebben a formában – kezdő vállalkozásként ajánlatos a KATA-s egyéni vállalkozást választani.
 • Közkereseti társaság/Betéti társaság (KKt és Bt esetében szintént korlátlan felelősséggel tartozik a belső tag, de itt már elkülön a természetes személy és a jogi személy/vállalkozás. Célszerű ezt a formát választani családi vállalkozásoknak, kisebb vállalkozásoknak, de vannak hatalmas cégek is, akik Bt-t válaszották pl: Aldi, Lidl)
 • Korlátolt felelősségű társaság/Zárt körű részvénytársaság (Kft a mikrotól a közepes vállalkozásokig kedvelt forma, a Zrt inkább a nagyobb méretű vállalkozások formája)

Ezeket átkell beszélni egy szakértővel, de lehetőség van az interneten is utánna olvasni, hogy mi lenne a legelőnyösebb.

kickstarter, pénz szerzés, befektetés, hitel, vállalkozás

Mindenféleképpen indíts a vállalkozás mellett közösségi médiás fiókokat és legyél aktív. A közösségi médiának hatalmas ereje van és nem lehet mellőzni, ha sikeres akarsz lenni. A közösségi média nem csak több emberhez jutattja el a híredet, de még pénzt is tudsz keresni pluszban.


[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet