Hogyan készülj fel a következő Világválságra/Recesszióra?

világválság, recesszió, nagy boom, pénz, infláció

A következő Világválság/Recesszió

Hogyan készülj fel?

Szinte mindenki emlékszik arra, hogy a 2008-as világválság milyen hatással volt a világra. Munkahelyek szűntek meg, vállalkozások szűntek meg, elképesztő szigorú feltételek mellett adtak hitelt a pénzintézetek, infláció volt stb. Vannak módszerek amelyekkel elkerülhetjük a negatív hatásokat és még akár profitot is húzhatunk a következő válságból.

Mi a recesszió?
A recesszió közgazdasági fogalom, az üzleti ciklusnak a gazdasági aktivitás visszaesésével jellemezhető része, a legelterjedtebben használt meghatározás szerint a bruttó hazai termék (GDP) csökkenése (vagy gyakori más megfogalmazásban negatív növekedése) legalább két egymás követő negyedévben az előző negyedévhez viszonyítva

A 2008-as Világválság

A 2008-as válság esetében a lakáshitel buborék durrant ki, mivel az Egyesült Államokban majdhogynem fedezet nélkül és alacsony kamattal lehetett lakáshitelhez jutni, ami a hosszú évtizedek alatt visszaütött/kidurrant.

amerikai épületek, felhőkarcolók, empire state building, new york, new york épületek, new york felhőkarcoló, lenyügöző

Az amerikai társadalom giga hitelállományának alapját a második világháború utáni hideg háború okozta félelem adta. A hihetetlen pusztításokra képes atom és hidrogén bomba, valamint a levegőben lévő harmadik világháború kirobbanása miatt az emberek nem tartalékoltak és csak költöttek, ami nagyon kedvező volt az Egyesült Államok gazdaságának 2008-ig.

Mit lehet tenni a recesszió ellen?

Nem szólhatunk bele magánemberként abba, hogy a kormány és a vállalatok hogyan kezelik a válságot, de a saját életünkre vonatkozóan más a helyzet.

 • legyen legalább 1 év megélhetésre elegendő tartalékod
 • minimalizáld a kiadásaidat
 • kerüld a hitel felvételt / csak kamat rögzített hitelt vegyél fel, ha elkerülhetetlen a hitel felvétel
 • ne dolgozz olyan helyen, ahol nincs tartalék és biztos az elbocsotás válság esetén
 • legyen legalább 2-3 bevételi forrásod / ne támaszkodj csak egy bevételre
 • ne pánikolj / a gazdaság legnagyobb ellensége a pánik

A válságoknak nem csak elszenvedői, de nyertesei is szoktak lenni. Ha egy átlagos munkavállaló vagy, akinek csak a munkahelyétől kapott fizetése az egyetlen bevétele, akkor nagy a valószínűsége, hogy érinteni fog a válság negatív hatása, mivel az inflációval az is szembesül, akinek nincs hitele. A cél az, hogy legyen tartalékod, ne legyenek felesleges kiadásaid és több bevételi forrásod legyen.

Hogyan legyen több bevételi forrásom?

Nem tudom, hogy honnan ered az a felfogás, hogy dolgoznia kell egy munkahelyen 40 évig, majd az állam nyugdíj formájában eltart életem végéig. Véleményem szerint mindegy, hogy valaki mennyit keres a munkahelyén, akkor se szabad egyetlen bevételi forrásra támaszkodni, mivel az adott cég bármikor becsődölhet, kirúghat, én leszek munkaképtelen stb.

 • foglalkozz azzal, amit szeretsz csinálni szabadidődben (fényképezz, fordíts, tervezz, pakolj, szállíts, taníts)
 • ingatlan bérbe adás
 • saját weboldal (affiliate, adsense, reklám, értékesítés)
 • csere-bere termékek értékesítése
 • írj könyvet

Szinte bármivel lehet a mai világban pénzt keresni, csak azon múlik, hogy hogyan adott tudtára az embereknek azt, amit csinálsz és milyen minőségben csinálod azt.

Remélem tudtam segíteni és adtam néhány hasznos ötletet.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet