Hogyan készülj fel a következő Világválságra/Recesszióra?

világválság, recesszió, nagy boom, pénz, infláció

A következő Világválság/Recesszió

Hogyan készülj fel?

Szinte mindenki emlékszik arra, hogy a 2008-as világválság milyen hatással volt a világra. Munkahelyek szűntek meg, vállalkozások szűntek meg, elképesztő szigorú feltételek mellett adtak hitelt a pénzintézetek, infláció volt stb. Vannak módszerek amelyekkel elkerülhetjük a negatív hatásokat és még akár profitot is húzhatunk a következő válságból.

Mi a recesszió?
A recesszió közgazdasági fogalom, az üzleti ciklusnak a gazdasági aktivitás visszaesésével jellemezhető része, a legelterjedtebben használt meghatározás szerint a bruttó hazai termék (GDP) csökkenése (vagy gyakori más megfogalmazásban negatív növekedése) legalább két egymás követő negyedévben az előző negyedévhez viszonyítva

A 2008-as Világválság

A 2008-as válság esetében a lakáshitel buborék durrant ki, mivel az Egyesült Államokban majdhogynem fedezet nélkül és alacsony kamattal lehetett lakáshitelhez jutni, ami a hosszú évtizedek alatt visszaütött/kidurrant.

amerikai épületek, felhőkarcolók, empire state building, new york, new york épületek, new york felhőkarcoló, lenyügöző

Az amerikai társadalom giga hitelállományának alapját a második világháború utáni hideg háború okozta félelem adta. A hihetetlen pusztításokra képes atom és hidrogén bomba, valamint a levegőben lévő harmadik világháború kirobbanása miatt az emberek nem tartalékoltak és csak költöttek, ami nagyon kedvező volt az Egyesült Államok gazdaságának 2008-ig.

Mit lehet tenni a recesszió ellen?

Nem szólhatunk bele magánemberként abba, hogy a kormány és a vállalatok hogyan kezelik a válságot, de a saját életünkre vonatkozóan más a helyzet.

 • legyen legalább 1 év megélhetésre elegendő tartalékod
 • minimalizáld a kiadásaidat
 • kerüld a hitel felvételt / csak kamat rögzített hitelt vegyél fel, ha elkerülhetetlen a hitel felvétel
 • ne dolgozz olyan helyen, ahol nincs tartalék és biztos az elbocsotás válság esetén
 • legyen legalább 2-3 bevételi forrásod / ne támaszkodj csak egy bevételre
 • ne pánikolj / a gazdaság legnagyobb ellensége a pánik

A válságoknak nem csak elszenvedői, de nyertesei is szoktak lenni. Ha egy átlagos munkavállaló vagy, akinek csak a munkahelyétől kapott fizetése az egyetlen bevétele, akkor nagy a valószínűsége, hogy érinteni fog a válság negatív hatása, mivel az inflációval az is szembesül, akinek nincs hitele. A cél az, hogy legyen tartalékod, ne legyenek felesleges kiadásaid és több bevételi forrásod legyen.

Hogyan legyen több bevételi forrásom?

Nem tudom, hogy honnan ered az a felfogás, hogy dolgoznia kell egy munkahelyen 40 évig, majd az állam nyugdíj formájában eltart életem végéig. Véleményem szerint mindegy, hogy valaki mennyit keres a munkahelyén, akkor se szabad egyetlen bevételi forrásra támaszkodni, mivel az adott cég bármikor becsődölhet, kirúghat, én leszek munkaképtelen stb.

 • foglalkozz azzal, amit szeretsz csinálni szabadidődben (fényképezz, fordíts, tervezz, pakolj, szállíts, taníts)
 • ingatlan bérbe adás
 • saját weboldal (affiliate, adsense, reklám, értékesítés)
 • csere-bere termékek értékesítése
 • írj könyvet

Szinte bármivel lehet a mai világban pénzt keresni, csak azon múlik, hogy hogyan adott tudtára az embereknek azt, amit csinálsz és milyen minőségben csinálod azt.

Remélem tudtam segíteni és adtam néhány hasznos ötletet.

kattints egy reklámra │ neked egy kattintás, nekünk sokkal több

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet