Hideghívás – A sikeres eladások & üzletkötések csodafegyvere

csodafegyver, kommunikáció, siker, sikeres üzletkötés, sikeres eladás, sikeres vállalkozás

Hideghívás

Sikeres eladások & üzletkötések

Mi az a hideghívás?

A hideghívás lényegében az, amikor felhívunk egy olyan embert, vállalkozást, akivel eddig nem volt semmilyen kapcsolatunk és csak néhány információt tudunk az ügyfelünkről pl: nevét és telefonszámát. Felhívjuk ezt a számot és félig rögtönözve, félig betanulva úgy tereljük a beszélgetést, hogy egy sikeres üzletkötés, egy sikeres eladás legyen a beszélgetés vége.

Hogyan csinálják a profik?

Ha nem vagy jó a kommunikációban, akkor végtelen sok lehetőségtől eshetsz el annak ellenére is, hogy te vagy a világ legokosabb embere…

Warren Buffet-et megkérdezték, hogy ha most lenne fiatal, akkor mit tanulna és erre azt a választ adta, hogy kommunikációt tanulna. Az egyetem után minden tudása megvolt a sikerhez, de nem érezte tökéletesnek a kommunikációját, így beiratkozott egy kommunikációs képzésre, aminek nagyon sokat köszönhet.

A kommunikáció egy kézsség. A kézséginketp pedig gyakorlással kell fejlesztenünk. Ha nem vagy jó a kommunikációban, akkor sincs baj. GYAKOROLNI KELL. A profik rengeteg gyakorolnak. Folyamatosan gyakorolnak, hogy minden egyes nap jobbak legyenek.

Első lépéstől az utolsó lépésig

  • Légy határozott
  • Figyelj az ügyfélre
  • Ragadd meg a figyelmét
  • Beszéltesd az ügyfelet, hogy megnyiljon
  • Fixáljatok le egy konkrét idő pontot, ha jelenleg nem ér rá
  • Jegyeztesd meg vele a nevedet!

Ha nem vagy határozott, akkor nem tűnsz hitelesnek sem. A hangerő és az önbizalom sokkal nagyobb benyomást tesz, mint amit mondasz. Ha nem vagy elég határozott, akkor azonnali visszautasítással kell szembe nézned, mivel az idegen hívások többségét a lehető leghamarabb leakarják zárni az emberek, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet őket megfogni.

Tisztelettudóan, kedvesen és energikusan kell az ügyféllel beszélni! Azt kell éreznie és tudnia az ügyfélnek, hogy valóban vele akarsz üzletetkötni és nem csak a pénz miatt telefonáltál. Az ügyfél fontos számunkra és ezt tudatni kell vele.

Egy semmiből jött telefonhívás sokszor zárkozottságot eredményezhet az ügyfél felől, de ha sikerül megtörni és beszéltetni, akkor már jó úton vagyunk. Lehet beszéltetni arról, hogy hogyan érzi magát, hogyan megy a cége, mit szeretne az élettől vagy a vállalkozásától, azaz mi a célja és ezek a témák olyanok, amelyek megválaszolására megkell nyilni.

“Nem érek rá most” nincs ezzel semmibaj uram, a munka az első. Nem szabad hagyni, hogy lerázzanak csak úgy. Egy olyan idő pontot kell lefixálni, ami tökéletes az ügyfélnek – nyomást kell ráhelyezni, hogy nem fog lerázni téged csak úgy és elfog gondolkozni az ajánlaton és “várni” fogja a hívásodat, hogyha tényleges kiválasztottatok egy megfelelő időpontot.

Ne felejtse el a nevedet! A beszélgetés végén irattasd le az ügyféllel a nevedet, hogy ne felejtsen el téged.

Az üzletkötés részben pszichológia is. Tudni kell, hogy mire, hogy reagálhatnak az emberek és neked mindent megkell tenni, hogy elérd a célodat.

Törvényes a hideghívás?

Jogos kérdés főleg a 2018-as GDPR után. A telefonszámok nyilvánosak mind a telefonkönyvekben, mind a telefonszolgáltatók weboldalán, mind a cégek weboldalán, azaz legális. Az email címeket sokkal jobban védik a törvények, mint a telefonszámokat.

BÓNUSZ: NE FÉLJ A VISSZAUTASÍTÁSTÓL! -ez már félsiker

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet