Hét Nővér: Mi történt Hétfővel – Vélemény

Hét Nővér, What Happend to Monday, filmdráma, misztikus film, revolhungary, revolhungary.com

Hét Nővér

What happened to Monday – Mi történt Hétfővel

Jövőben játszodó misztikus filmdráma. 2073-at írunk, amikor a föld lakossága már 10 milliárdos és hatalmas gondokat okoz a túlnépesedés. A hagyományás mezőgazdaság nem működik tovább és teljes mértékben gén manipulált élelmiszereket állítanak elő az emberek. Nem a manapság kapható húsokat vásárolják a boltokban, hanem pl: patkány húst. A túlnépesedés ellen új politikát vezettek, aminek az egy gyermekes családokat ismeri el csak. Ahol több gyermek születik, ott a második. harmadik… gyerekeket elvszik és hibernálják, hogy egy olyan világban ébredjenek, ahol nincs túlnépesedés. Ezt a feladatot a CAB végzi, akinek a vezetőjének a politikai karrierje keveri meg nagyon a szálakat.

Hét Nővér, What Happend to Monday, filmdráma, misztikus film, revolhungary, revolhungary.com

Karen Settman-nek 7 lánya születik egyszerre. A nagy papi (William Dafoe) feladata a Hét Nővért úgy felneleni, hogy senki ne tudja meg, hogy 7-en vannak. Egy személyiséget kapnak Karen Settman-ét (édesanyjuk neve). A papa a következő neveket adta a lányoknak: Hétfő, Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat, Vasárnap. Csak az a lány mehetett ki az utcára Karen Settman-ként, akinek az volt a neve, amilyen nap volt éppen. Ez azt jelentette, hogy ha az egyikükkel történik valami, pl: megsérülnek, akkor a többi hatnak is megkellett sérülni mivel nem lehet jel arra, hogy nem egy Karen Settman van.

Hét Nővér, What Happend to Monday, filmdráma, misztikus film, revolhungary, revolhungary.com

Hétfő nyomtalanul eltűnt. Kedd megpróbálta másnap kideríteni mi történt, de amikor néhány informáicóhoz jutott elkapták őt a CAB-osok. Ettől a pontól indul be a film… Mi fog történni a Hét Nővérrel?

Nekem a film alap gondolta, ahogyan kezelik a túlnépesedést nem tetszett (kiderül a filmben mit jelent a “hibernálás”), mivel embertelen, de valós probléma lesz a jövőben a túlnépesedés és tenni kell ellene valamit a kérdés az, hogy mit? Mindenkinek joga van az élethez és a halálbüntetéseket is eltörölték a legtöbb országban. Napról-napra többen vagyunk. A Hét Nővér komoly problémákra mutatrá.

Hét Nővér – What happened to Monday – Mi történt Hétfővel

A jövő autói bénák voltak, de maga a film nagyon is jól megvolt csinálva. A film rendezője rendezte a Széttörvét is, amiben James McAvoy remekül alakított. Hasonlóság volt a két film között. Egy kicsit irreális, de mégis elképzelhető történet, ahol az emberi élni akarás mindent felülír. A főszereplő Noomi Repace alakításán nem érződött, hogy a Hét Nővért egy ember alakította volna, mivel mindegyiknek megvolt a maga személyisége.

10/7 – egyszer megnézhető elgondolkodtató film

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet