Google AdSense – Barát vagy ellenség?

Google Adsense

A Google AdSense Internetes reklámok értékesítésével foglalkozik, amely lehetőséget kínál a weboldal tulajdonosok, bloggerek és youteberek számára, hogy pénzt kapjanak (részesedést) a Google által elhelyezett hírdetések után. Lényegében bérbe adunk egy-egy részt az oldalunkból, hogy ott a Google szabadon reklámokat jeleníthessen meg és ezért kapunk pénzt.

adwords, adsense, magyar google, magyar adwords, magyar adsense, mi az adsense, mi az adwords,

Megéri vajon használni a Google Adsense-et?

Attól függ, hogy mennyire van jól integrálva az oldal tartalmába és mennyire rontja az olvasási élményt. Akik nagy a nézettsége, azoknak feltétlenül megéri és lehet az AdSense-el keresni, ha mást nem az AdWords hírdetések árát visszalehet forgatni. Megvan, hogy egyes nemzetek látogatóiért mennyit fizet a Google – egy magyar internetező nem ér annyit, mint egy amerikai sajnos, ez az ország gazdasági erejétől, vásárló erejétől függ elsősorban.

Youtube és az AdSense

Itt nem nagyon kell gondolkozni, hogy megéri-e mivel a Google/Youtube telepakolja a videók melletti részeket reklámokkal és csak az a kérdés, hogy kapsz-e belőle valamit vagy nem. Igazán sok pénzt a Youtube & AdSense kombinációval lehet keresni. Magyarországon is sokan vannak, akik milliókat keresnek, de a jogszabályok miatt kénytelenek céget alapítani és eléggé megnyírbálják a bevételeket a hatóságok.

adwords, adsense, magyar google, magyar adwords, magyar adsense, mi az adsense, mi az adwords,

Van lehetőség letiltani és engedélyeztetni a különböző reklámokat, így van némi beleszólásunk, hogy milyen tartalmú hírdetések jelenlenek meg az oldalunkon (bár a Google annyira sok reklámot pumpálna az oldalra, hogy nem igazán lehet tökéletesen kordában tartani ezt).

Ki használhatja az AdSense-t?

Bárki akinek van Google fiókja és tudja igazolni, hogy a weboldal/blog/youtube csatorna az illető tulajdonában van – több lehetőséget is felkínál a Google ez ügyben Én a kód beillesztést választottam a head részbe.


[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

 

 

Mondd el a véleményedet