Elnyel az Internet – Miért nem látogatják az oldalad?

weboldal látogatás, weboldal nézettség, jó tartalom, jó blogger, népszerű oldal, népszerű blog

Miért nem látogatják az oldalat?

Elnyel az Internet

Ha van weboldalat/blogod biztosan gondolkoztál már azon, hogy mitől függ, hogy mennyi ember nézni meg a tartalmadat. Engem is nagyon érdekelt, hogy mi az, amitől több emberhez tudnék eljutattni egy-egy cikket vagy terméket (például a Maxima és A 27 lépés könyveimet). Összeszedtem a legfontosabb szempotokat, amelyekhez a szükségesek a nagy célközönség eléréséhez:

weboldal látogatás, weboldal nézettség, jó tartalom, jó blogger, népszerű oldal, népszerű blog

1. Legyen nagyon feltűnő címe az oldaladnak/cikkjeidnek!

A leggyakoribb probléma, hogy nem elég figyelemfelkeltő/érdekes címet adunk az oldalnak/cikkeknek és lehet akármilyen profin szerkesztett, hasznos tartalmunk, ha senki nem hajlandó kattintani a linkre. Biztosan figyelted már, hogy a nagy oldalak túlságosan is hangzatos címeket adnak, hogy minnél többen kattintsanak az oldalra. A cím talán fontosabb, mint a tartalom látogatottság szempontjából: miért olvasná el bárki is amit írtál, ha érdektelen címet adunk? Az egyetlen ok, amiért az oldalra jöhetnek az az érdekes cím!

Barról jobbra olvasnak a magyarok, azaz az első szavaknak kell a legfigyelemfelkeltőbbeknek lenniük, továbbá annyira sok információ van az interneten, hogy “idő spórolás” érdekében nem olvasunk végig semmit.

Néhány tipp:

Az Okos ember…
Hogyan (csinálj valamit)… pl: Hogyan keress pénzt?
Mi a titka…
Hogyan (legyél valaki/valami)… pl: Hogyan lehetnék gazdag?
Felismered…
Mitől vagy… pl: sikeres, unalmas, szerethető?
Ezek a legnépszerűbb…
X Milliót kerestem Y óra alatt
Egy titkos módszer…
A leggyorsabb módszer

2. Legyen nagyon jó a tartalmad! A külső megfog, a belső megtart!

A kattintás szerzés után a legfontosabb a nagyon jó tartalom. Ha nagyon jó a címed, de rossz a tartalmad, akkor soha többé nem térnek vissza, azok a látogatók, mert nem vagy releváns számukra. Ha te igénybe vennél egy jónak tűnő szolgáltatást, de csalódnál, akkor te sem vennéd igénybe mégegszer, van másik helyette. A Google is nézi, hogy milyen a tartalmad pl: milyen hosszú, hányszor szerepelnek a szövegben a kulcsszavak, mennyire népszerű, mennyire mobil barát az oldal stb.

Biztosan láttál már olyan hosszú oldalakat, amelyek végtelen hosszúnak tűntek és úgy érezted, hogy nincs időd végig olvasni. A Google a hosszabb tartalmakat preferálja, ezért van az, hogy a találati lista elején lévő oldalak általában jól kifejtett tartalommal rendelkeznek.

A tartalomnál fontos az átláthatóság is, de sokan úgy vélik, hogy lényegtelen az oldal megjelenése, csak az egyszerű használat a fontos.

weboldal látogatás, weboldal nézettség, jó tartalom, jó blogger, népszerű oldal, népszerű blog

3. Socail Media: Facebook, Pinterest, Twitter, Instagram, LinkedIn & Youtube

Közösségi média nélkül lehetetlennek tűnik a tartalmunk eljutattatása másokhoz. Lehet támaszkodni a keresőoptimaliázláshoz (SEO), de annyira sok weboldal van, hogy nagyon, nagyon költséges előre jutni + a Google algoritmus változtatgatás miatt egyáltalán nem végleges (sőt nagyon könnyű vissza esni a semmibe hiába költöttünk el milliókat erre a célra).

Az emberek szeretnek órákat tölteni a közösségi média platformokon. Egy-egy Facebook hírdetés elsőnek drágábbnak tűnik, mint egy Google AdWords-os reklám, de hosszútávon a közösségi médiás hírdetések jobbak: ha követőket/megosztókat szerzünk, ők már “ingyen” közönségnek számítanak és nem kell fizetni, minden látógató/kattintó után.

Legyél minnél aktívabb és szerezz minnél több követőt érdeklődöt. További bevételeket tudsz szerezni ezeknek a platformoknak köszönhetően – pl: Youtube & AdSense kombináció.

4. Affiliate – Influencer – Partner

Lehetőségünk van más bloggerekkel, közösségi médiásokkal egy dolgozni win-win eredménnyel. Ha van egy blogunk, keressünk fel egy másik bloggert, akivel kölcsönösen helyeztek el pl: 1-1 hírdető linket – a másik blogját reklámozzátok ingyen vagy pénzért, így több emberhez juttok el mindeketten.

Affiliate marketing
Az Affiliate marketing egyfajta bevétel megosztás egy online kereskedő és egy honlaptulajdonos között. A honlap tulajdonosa (az affiliate partner) hirdetéseket helyez el a honlapján, melyekkel segít eladni a kereskedő termékeit, vagy olyan potenciális vevőket küld a kereskedő honlapjára, akik később vásárolni fognak. Cserébe a kereskedő jutalékot fizet előre egyeztetett feltételek alapján.

Influencerek

Az influencerek olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra. Ilyenek lehetnek a celebek, sztárok, bloggerek, vloggerek. és a különböző közösségi hálók hírességei, személyiségei

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet