Egy vállalkozás vége ➤ Elég egy Hacker Támadás (I. rész) – történet

vállalkozás, internet, üzlet, hacker támadás,

Egy vállalkozás vége

Hacker Támadás (történet)

Rengeteg időt szánok arra, hogy a revolhungary.com oldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa az olvasók számára, ami azt jelenti, hogy sűrűn vannak változtatások az oldalon, mivel mindig van hová fejlődni. Egy vasárnapi napon úgy éreztem, hogy sikerült nagyjából úgy összerakni az oldalt, amivel megvagyok elégedve.

Nagyjából este 11 óra fele felnéztem az oldalra, hogy működnek-e rendesen az újítások és azt vettem észre, hogy az oldal átirányít egy külföldi oldalra és nem lehet elérni a weboldal kezelő felületét sem.

Hacker támadás áldozata lettem…

Az élet nem kímél

Az élet összejött, mivel pont készültem az egyik utolsó egyetemi vizsgámra és nem volt sok időm a vizsgára. A lehető legjobbkor omlott össze az oldal, így egyszerre kellett szembenéznem, azzal, hogy a munkám és a tanulmányaim egyszerre veszhetnek kukába. Nagyjából 3 nap alatt és egy programozó ismerős segítségével sikerült az oldalt visszaállítani az eredeti formájába kijavítva az okozott károkat. Örültem annak, hogy sikerült megoldani a helyzetet és elkezdtem újra cikket írni, majd amikor posztoltam az egyik új cikket (Milyen vállalkozást indítsak? – 18. Podcast és/vagy Rádió Műsor készítés) boom, ismét hacker támadás áldozata lett az oldal és ugyanoda ment át a forgalom, mint az első támadásnál.

Vannak “cégek”, amelyek olyan szolgáltatást kínálnak, amivel GARANTÁLT, VALÓS FORGALMAT generálnak a szolgáltatást igénybevevő vállalkozás oldalának, amit úgy érnek el, hogy feltörnek oldalakat és átirányítjak a forgalmat a vevőik oldalaira. Teljes mértékben illegális ez a szolgáltatás.

vállalkozás, internet, üzlet, hacker támadás,

Mekkora kárt tudnak okozni a hackerek?

Nekem szerencsém volt abból a szempontból, hogy sikerült megoldani a helyzetet és sikerült megoldani a helyzetet még azelőtt, hogy a Google eltünteti a cikkeket a kereseti találatból, ami az oldal eddigi munkáját tönkretette volna.

Ha a vállalkozásod a weboldaladra épül (pl: webshop), akkor egy ilyen hacker támadás akár azonnal tönkre teheti az egész vállalkozást.

Minden oldalnak van gyenge pontja, amit egy profi megtud találni, ha nincsenek megelőző lépések a védelem érdekében.

  • Keresd fel az oldalad tárhely szolgáltatóját és kérj tanácsot
  • Telepíts védelmi programokat az oldalra
  • Erősítsd meg az oldal tűzfal védelmét
  • Távolíts el minden felesleges dolgot az oldaladról
  • Legyen az oldaladról friss biztonsági mentés
  • Legyen minél erősebb jelszavad mindenhez
  • Beszélj egy programozóval, hogy mit tudnál tenni még

A jövő fejlődése vs Hacker támadások szaporodása

Az internet szerepe egyre jobban nő és már nincs is olyan vállalkozás, amelyik nincs fent az interneten valamilyen formában. A TV-s hírdetések szerepe egyre jobban csökken, ami azt jelenti, hogy az internetes jelenlét döntheti el, hogy mekkora lesz egy-egy vállalkozás bevétele. A nagy fejlődés árnyoldala az, hogy a vállalkozások sebezhetősége is növekszik és egy hacker támadás tönkre teheti az eddigi eredményeinket.

Informatikus hiány

Az IT szektorban folyamatos a munkaerőhiány, mivel egyre nagyobb szüksége van a fejlődő vállalkozásoknak az IT szakemberekre. A hackerek nem a pokolból jönnek, hanem az IT szektorból, azaz, ahogy emelkedik az IT-sok kereslete, úgy emelkedik az hackerek kereslete is. A kormányok is alkalmaznak volt hackereket védelmi szempontból, mivel egy hacker tud úgy gondolkodni, mint egy hacker.

Összegzés

Ha van weboldala a vállalkozásodnak, akkor beszélj egy szakértővel, hogy mit lehetne tenni a védelem növelése érdekében és ne sajnáld rá a pénzt! Nagyobb kárt tud okozni egy unatkozó hacker, mint, amekkora összeget elkérhet egy informatikus-programozó, akit a védelemmel bíztál meg.

BIZTONSÁG, mindenek felett!

remélem sikerül megakadályozni minden támadást

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet