Drágulás jöhet az elektronikai eszközöknél Japán vs Dél-Korea helyzet miatt

Tech háború

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború van még most a rivalda fényben, aminek egyik legjelentősebb mozzanata eddig a Huawei botrány volt, de ez hamarosan változni fog. Dél-Korea és Japán között alakult ki egyfajta tech háború, aminek kihatással lehet a vége az egész világra. Érinteni fogja közvetetten a Samsungot, LG-t, Huaweit és az Apple-t is.

Japán vs Dél-Korea tech háború

Dél-Korea Japán-t többször is bírálta az elmúlt években, hogy a II. világháború alatt dél-koreai munkásokkal dolgoztattak a japánok, amit Japán nem kártalanított megfelelően. Ezt egyébként a dél-koreai legfelsőbb bíróság jelentette ki. Japán erre válaszul megszünteti 2019. július 4-től Dél-Korea export kedvezményeit fluorizált polimidra (okostelefonok és televíziók kijelzőjéhez szükséges anyaok) és hidrogén-fluorid félvezetők kezeléséhez használnak a tech iparban. Ez azt jelenti, hogy költségesebb lesz a dél-koreai cégeknek ezen anyag beszerzése, ami ár emelkedéshez vezet mind a Samsung-nál, mind az LG-nél.

Drágulás jöhet az eletronikai eszközöknél Japán vs Dél-Korea helyzet miatt

Drágulás jöhet az eletronikai eszközöknél Japán vs Dél-Korea helyzet miatt

Hogy érinti a Samsung és az LG a Huawei-t és az Apple-t?

Fontos tisztázni, hogy ezen óriás cégek szorosabban dolgoznak együtt, mint azt az átlag ember gondolná. Riválisok, de közös érdekek miatt együtt dolgoznak és üzleteket is kötnek egymással. Tehát az Apple-nek a Samsung adja a kijelzőket, azaz, ha nőnek a Samsung költségei, akkor emelni fog az árain. Ha emel a Samsung az árain, akkor azok is emelnek, akiknek szállít a Samsung és így jönnek képbe az olyan cégek, mint a Huawei vagy az Apple…

SAMSUNG – LG – HUAWEI – APPLE – JAPÁN – DÉL-KOREA – TECH HÁBORÚ