Az új 7-es BMW

új 7-es bmw 2018 2019, bmw, bmw 2018, bmw 2019, 7-es bmw, új bmw, autó, német autó

7-es BMW

A három német prémium autógyártó Audi, BMW, Mercedes luxuslimuzinjai közül jelenleg az A8-as Audi a legfrissebb és egyben a legnagyobb tudású modell. A Mercedes S-osztály a legrégebbi fejlesztés, ami még 2013-ban jött ki, de tavaly felvarrták a ráncait, a 7-es BMW pedig 2015-ben mutatkozott be új modellként.

A most felbukkant kémfotók, melyeken egy közepesen álcázott ráncfelvarrt 7-es BMW látható, amint azt éppen a messzi északon tesztelik a gyártó munkatársai. Mivel egy facelift tipikusan a frontrészt és a hátsó szekciót szokta érinteni, nem meglepő módon pont ezen részek kaptak álcázást a prototípuson. Mindenféleképpen várható technikai, elektronikai fejlődésis, mivel 30-70 millió forintért az ember elvár egy kis űr technikát, amivel mégnagyobb luxusban érezheti az ember magát.

A módosított hűtőráccsal és új lámpákkal felvértezett 7-esben debütál állítólag a BMW új digitális műszeregysége, az úgynevezett Live Cockpit. Javítanak továbbá a modell önvezető képességein, és bár korábban arról pletykáltak, hogy a 7-es megkapja az Audi A8-aséhoz hasonló Level 3-as autonóm funkciókat, amely az önvezetés (autópilóta) egy magasabb szintje, ahol az autó képes vezetni az autót, de bonyolultabb manőverekre ez sem lesz képes.

Előzetes információk szerint a 7-es egyrészt erősebb, másrészt takarékosabb új motorokat kap, bár ez azoknak az embereknek, akik kifizetnek több 10 milliót egy ilyen autóért, amit amúgyis sőförrel szoktak használni, nem hiszem, hogy érdekelné a fogyasztás. Megújul többek közt a plugin hibrid hajtásláncú 740e, melynek 2 literes négyhengeres turbós benzinmotorja mellett egy továbbfejlesztett villanymotor és egy nagyobb energiasűrűségű akkumulátor kap helyet. Ennek köszönhetően 326-ról 390 lóerőre nőhet az összteljesítmény és várhatóan az e-hatótáv is nagyobb lesz, mint eddig. Lehetővé válik a 7-es BMW tulajoknak zöldrendszámmal közlekedni és ingyen parkolni a nagyobb városokban, valamint a cégautó adót sem kell fizetni, mivel képes lesz megtenni az autó tisztán elektromos hajtással a kötelező 25-30 km-t.

A ráncfelvarrt 7-es BMW hivatalos bejelentésére várhatóan 2019-ben kerül majd sor.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet