Allen Iverson: Bünőzéstől NBA Bajnokok Csarnokáig – Egy NBA Legenda

ALLEN IVERSON, EGY NBA LEGENDA, AI, PHILADELPHIA 76ER, HALL OF FAME, NBA

1975. június 7-én született meg Allen Ezail Iverson. Az NBA történetének egyik legikonikusabb alakja, akinek a tehetsége valóban versenyzett Michael Jordan-el, de valamiért a baj soha nem kerülte el őt…

Talán a legérdekesebb tény róla, hogy A.I. úgy került be Naismith Basketball Hall of Fame-be, hogy utálta a kosárlabdát. Középiskolában kosarazott és amerikai focizott is és úgy tűnt, hogy a focit fogja választani. Választania kellett, hogy miben lesz profi, de a verekedések miatt és rendőrségi ügyek miatt, majdnem elszúrta az egész életét. Az anyukája azt akarta, hogy kosarazzon, de A.I. nem akart róla hallani, így az anyukájának köszönhetően még is a kosár lett az ő sportja.

Lehetőséget kapott, hogy kosarazhasson és megváltsa az életet. Hall of Fame beszédében köszöni Istennek, hogy a kosár választotta őt és a helyes irányba ment az élete. A.I. annyira tehetséges és atletikus volt, hogy könnyedén 1/1-es draftolt volt, annak ellenére, hogy közel 15-20 centivel alacsonyabb az átlag NBA játékosoktól és a drafton részt vett Kobe Bryant is.

Allen Iverson bizonyította, hogy a tehetsége és küzdőszelleme nem ismer határokat. Philadelphia 76-ers választotta ki a drafton és mindent megadott Phili-nek. A 2000-es évek elején a Los Angeles Lakers Shaquille O’Neal-lal, Kobe Bryant-tel és Phil Jackson-nal megállíthatatlan volt. Allen Iverson tulajdonképpen egy maga jutatta be a saját csapatát az NBA döntőbe 2001-ben és egy maga képes volt egy meccsen legyőzni a legyőzhetetlen csapatot, amely a playoffs-ot 16-1 nyerte meg (csak is A.I. volt képes legyőzni őket).

Allen Iverson 2001-ben lett az NBA MVP-je, amivel mai napig a legalacsonyabb MVP az NBA történetében. Az NBA egyik legponterősebb játékosa volt, aki soha nem adta fel és küzdött, ahogy csak tudott. Sokszor támadták azzal, hogy elvesztegeti a tehetségét, mert még többre lenne képes, amiben talán van igazság és ezért is írtam azt, hogy:

Az NBA történetének egyik legikonikusabb alakja, akinek a tehetsége valóban versenyzett Michael Jordan-el

Egyik beceneve: „The Answer” (A Válasz), melyet azért kapott, mert a kosárlabdapályán mindenre tudja a választ, minden szituációt megold és mindezt egyszerűen. Viszont az egyik legjobb kosárlabda-játékos élete már korántsem ilyen egyszerű. Problémás gyerek, kitűnő talentum, elítélt, egoista, aki csak magának játszik, zenész, két házasságon kívüli gyerek apja – mindez Allen Iverson.

ALLEN IVERSON, EGY NBA LEGENDA, AI,

PHILADELPHIA 76ER, HALL OF FAME, NBA

2001 MVP

11X ALL STAR

4X PONT KIRÁLY

3X LOPÁS KIRÁLY

1997 AZ ÉV ÚJONCA

3-AS MEZSZÁM VISSZAVONULTATVA A PHILADELPHIA 76ERS ÁLTAL

(ÉLETHOSSZIG TARTÓ SZERZŐDÉS A REEBOKKAL)

Mondd el a véleményedet