alibaba, amazon, alibaba rekord, szinglik napja rekord, alibaba vs amazon, jack ma jeff bezos

Alibaba.com vs Amazon.com

Hogyan uralja az internetet két oldal?

A Forbes 2018-as leggazdagabb emberek listája alapján Jeff Bezos (Amazon.com alapítója) toronymagasan a világ leggazdagabb embere köszönhetően az Amazon.com szárnyalásának, mivel a cég 2018. szeptemberében meghaladta az 1000 Milliárd dolláros értéket. Azonban az Amazon rövid időn belül hatalmas riválist fog kapni a Jack Ma által alapított, kínai Alibaba.com személyében.

Amazon Prime Day

Az Amazon júlisban tart egy Prime napot (Amazon Prime Day), amikor hatalmas kedvezményekkel lehet vásárolni az oldalon 36 órán keresztül (hasonló őrület, mint nálunk a Black Friday). Az Amazon Prime Day rekordja 4,2 Milliárd dollár volt, ami eszeveszett hatalmas összeg.

Alibaba Szinglik napja

Kínában Jack Ma és az Alibaba a valentin nap alternatívájaként 2009-től bevezett az oldalon a szinglik napját (egyébként a 90-es években kezdett elterjedni), amelyet minden évben november 11-én tartanak (11/11 mivel csupa egyesből áll a dátum) és ilyenkor szintén őrült kedvezményekkel találkozhatnak az emberek. Kínában sokkal nagyobb sikert ért el a szinglik napja, mint amire számítani lehett. A 2018-as szinglik napján az első 10 percben túlszárnyalta az Alibaba forgalma az Amazon Prime Day 36 órás forgalmát a maga 4,68 Milliárd dollárral!!!

  • A teljes bevétele az Alibaba.com-nak 32 Milliárd dollár lett és volt

  • 85 másodperc is elég volt 1 Milliárd dolláros forgalom generáláshoz

Mit lehet tanulni az Amazon-tól és az Alibaba-tól?

Légy más, mint a többi! Ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. A Szinglik napja is igazából hülyeségnek hangzik elsőre, de nem az. Jack Ma elő bizonyíték arra, hogy bármi sikerülhet. Nem vették fel egyetemre, nem vették fel rendőrnek és még KFC-be se vették fel, mert nem hittek benne. A társai sem hittek benne, amikor kitalálta a 90-es években, hogy az internetes kereskedésé a jövő. Jack Ma és Jeff Bezos fogja irányítani a jövő interentes kereskedelmét, mert nem adták fel az álmaikat…

Akik nagyban gondolkodnak, nagy dolgokat fognak elérni

Nézd meg Jack Ma történetetének első részét:

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]