Alibaba megdöntötte a legnagyobb Online Értékesítés Rekordját / Alibaba vs Amazon

alibaba, amazon, alibaba rekord, szinglik napja rekord, alibaba vs amazon, jack ma jeff bezos

Alibaba.com vs Amazon.com

Hogyan uralja az internetet két oldal?

A Forbes 2018-as leggazdagabb emberek listája alapján Jeff Bezos (Amazon.com alapítója) toronymagasan a világ leggazdagabb embere köszönhetően az Amazon.com szárnyalásának, mivel a cég 2018. szeptemberében meghaladta az 1000 Milliárd dolláros értéket. Azonban az Amazon rövid időn belül hatalmas riválist fog kapni a Jack Ma által alapított, kínai Alibaba.com személyében.

https://twitter.com/CaseyHatchet/status/1062456200527273986

Amazon Prime Day

Az Amazon júlisban tart egy Prime napot (Amazon Prime Day), amikor hatalmas kedvezményekkel lehet vásárolni az oldalon 36 órán keresztül (hasonló őrület, mint nálunk a Black Friday). Az Amazon Prime Day rekordja 4,2 Milliárd dollár volt, ami eszeveszett hatalmas összeg.

Alibaba Szinglik napja

Kínában Jack Ma és az Alibaba a valentin nap alternatívájaként 2009-től bevezett az oldalon a szinglik napját (egyébként a 90-es években kezdett elterjedni), amelyet minden évben november 11-én tartanak (11/11 mivel csupa egyesből áll a dátum) és ilyenkor szintén őrült kedvezményekkel találkozhatnak az emberek. Kínában sokkal nagyobb sikert ért el a szinglik napja, mint amire számítani lehett. A 2018-as szinglik napján az első 10 percben túlszárnyalta az Alibaba forgalma az Amazon Prime Day 36 órás forgalmát a maga 4,68 Milliárd dollárral!!!

  • A teljes bevétele az Alibaba.com-nak 32 Milliárd dollár lett és volt

  • 85 másodperc is elég volt 1 Milliárd dolláros forgalom generáláshoz

Mit lehet tanulni az Amazon-tól és az Alibaba-tól?

Légy más, mint a többi! Ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. A Szinglik napja is igazából hülyeségnek hangzik elsőre, de nem az. Jack Ma elő bizonyíték arra, hogy bármi sikerülhet. Nem vették fel egyetemre, nem vették fel rendőrnek és még KFC-be se vették fel, mert nem hittek benne. A társai sem hittek benne, amikor kitalálta a 90-es években, hogy az internetes kereskedésé a jövő. Jack Ma és Jeff Bezos fogja irányítani a jövő interentes kereskedelmét, mert nem adták fel az álmaikat…

Akik nagyban gondolkodnak, nagy dolgokat fognak elérni

Nézd meg Jack Ma történetetének első részét:

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet