AdSense: hogyan gazdagodj meg a reklámokból (tippek)

Hogyan gazdagodj meg reklámokból?

Google AdSense

Google AdSense: a Google reklámszolgáltatása, amikor is a Google reklámokat helyez el egy oldalon és az oldal tulajdonosának részesedést fizet

Sokan próbálkoznak pénzt keresni az interneten, de nem mindenki teszi okosan és hatékonyan.

Az AdSense tud nagyon sok pénzt hozni és tud nagyon kevés (akár semmit) pénzt hozni, ugyanannyi látogató mellett. Hogyan lehet ez?

A reklámokat létrehozó cégek használják az AdWords-ot, ahol be állíthatják, hogy kik alkotják a célközönséget és azt, hogy mennyit ér nekik egy-egy potenciális vásárló, aki rákattint a reklámra – kattintás után kap részesedést az AdSense-t használó oldal tulajdonos.

A Google kategorizálja a Google felhasználókat az alapján, hogy hol lakik, milyen vásárlási szokásai vannak (milyen gyakran vásárol, mit vásárol, milyen értékben vásárol) egy-egy felhasználónak.

Ez alapján dönti el a Google, hogy mennyit fizet egy-egy reklámra kattintó ember után (mennyi részesedést fizet az oldal tulajdonosának). Befolyásolja a részesedést az is, hogy a reklám témája mennyire gyakori és a cég aki hirdet mennyit hajlandó fizetni egy-egy reklám kattintásért.

Hogyan lehet ezek tudatában sokat keresni az AdSense-el???

Az AdSense oldalán be tudjuk állítani, hogy milyen hirdetéseket engedélyezünk az oldalunkon és azt, hogy milyen típusú hirdetések jelenhetnek meg (nem zavaró, bele illeszkedik a reklám az oldalba, nagyon tolakodó és mindenáron rá kell kattintani stb)

A tolakodó hirdetés rövid távon hatékony, de hosszútávon az oldal élményét rombolja.

Legyen a tartalomhoz illeszkedő a reklám megjelenése és a tartalma is pl: egy gazdasági blog mellett ne jelenjen meg Micimackós törölköző reklam, hanem jelenjen meg egy befektetési ajánlat. Ezeket lehet szabályozni.

Hirdetés ellenőrzés

Rendszeresen ellenőrizzük a megjelent hirdetéseket és tiltsuk le azokat, amelyek nem passzolnak az oldalunk profiljába, illetve azokat a hirdetéseket is érdemes letiltani, amelyek nagyon speciális rétegnek szólnak, mivel kizárjuk annak lehetőséget, hogy rakkatinson valaki, azaz bevételtől esünk el – speciális hirdetés például: japán nyelv kurzus.

Ne feledkezz meg a külföldi látogatókról sem!

Egy nyugat-európai vagy egy amerikai után a Google sokkal többet fizet, mint egy magyarért – ennek oka a nagyobb vásárló erő.

Ha van időd és energiád, akkor legyen a tartalmas magyar és angol is – egy külföldinek jelenjen meg az angol verzió, ezt könnyen belehet állítani a legtöbb oldalnál – vagy alapból legyen a tartalmad angol, így az egész világnak elérhető a tartalmad és nagyobb az esélyed sok pénzt keresned.

AdBlock

Sokan figyelmeztetik az oldal látogatóit, hogy ne használjanak AdBlock-ot, de ez kétélű fegyver – egyrész lesz, aki kikapcsolja és hozhat pénzt az a felhasználó, míg lesz olyan, aki nem tudja/nem akarja kikapcsolni és inkább nem jön vissza az oldalra.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]