A világbéke útján: Kim Dzsongun és Donald Trump szerződése

vilégbéke, észak korea, egyesült államok, szerződés, kim dzsongun, donald trump

Kim Dzsongun és Donald Trump

A világbéke útján

A koreai háború (1950. június 25. – 1953. július 27.) Dél- és Észak-Korea közötti háború volt, amelyben az Amerikai Egyesült Államok által vezetett ENSZ erők a déliek, míg Kína a Szovjetunió támogatásával az északiak oldalán harcolva vett részt. A háború kiváltó okai Korea második világháborút követő megosztottsága és az ekkorra elmélyülő hidegháború voltak, amelynek ez volt az első fegyveres konfliktusa.

Az Egyesült Állomok és Észak-Korea között majdnem 70 éves viszályt zárhatott le a 2018. június 12-én megkötött szerződés a két ország között. Ez a szerződés az egész világ jövőjét befolyásolja. Észak-Korea kivivta magának a tiszteletet és egyenrangú félként ült le a a két ország vezetője: Kim Dzsongun és Donald Trump.

Amikor megválasztották Donald Trumot az Egyesült Államok 45. elnökének, akkor a világvégét jósolták meg, ezzel szemben nem Barack Obama vagy George Bush vagy Bill Clinton ült le Észak-Korea vezetőjével tárgyalni. Személyszerint az amerikai választos előtt úgy gondoltam, hogy rövid távon rossz lesz Donald Trump elnöknek, de hosszútávon sikeres lehet, mivel teljesen hidegen hagyja a hagymányos vezetést és új irányt vesz a világ legnagyobb országának vezetése.

Persze kellett Kim Dzsongun hajlandósága is, mivel a szerződés előtt hónapokkal még atomháborúval fenyegetőzött – ezt senki sem akarta, hogy megvalósuljon.

Dennis Rodman (Michael Jordan-féle Bulls tagja, NBA Legenda) 2013-ban sokkolta a világot, amikor is Észak-Koreában járt és azt mondta az amerikai újságíróknak, hogy Kim Dzsongun a legjobb ember a világon és, hogy félreértik őt – régen bolondnak gondolták, most viszont még igaza is lehet (ha nem lesz atomháború és béke lesz).

2018-ban a szerződés aláírása után sírva adott interjút:

Donald Trump-ot egyébként az Egyesült Államokban soha nem látott tiszteletlenség övezi: ő az első amerikai elnök, akinek a meghívását tömegesen utasítják vissza. Az NFL bajnokok és NBA bajnokok sorra utasítják vissza a fehárház meghívásokat.

Sylvester Stallone is kitért erre, hogy teljesen mindegy, hogy ki az elnök: tisztelni kell őt, mivel a legnagyobb ország elnöke, akinek a legfontosabb az amerikai erő megtartása.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet