a szoba, the room, a szoba film, filmdráma, dráma, filmajánló

A szoba

ír-kanadai filmdráma

Az ötéves Jake és anyukája Ma (Brie Larson) egy szobában élnek, ami elvan zárva a külvilágtól. Jake még soha nem látott fákat, autókat, épületeket, állatokat, de még embereket sem anyukáját leszámítva. Alultápláltak és a fiúnak soha nem vágták le a haját. Nem derül ki azonnal, de lehetett sejteni, hogy az anyukát elrabolták és megerőszakolták, azaz Jake apukája a fogva tartó.

Hogyan tudjuk felnevelni a gyermekünket, ha fogságban élünk és a gyermekünk el sem tudja képzelni milyen lehet az élet? A kisfiú számára a szobában lévő tárgyak jelentik az egész világot. Az ajtó levan zárva. Egyetlen tető ablaka van a szobának, hogy még fákat se lehessen látni.

Az anyukán érződik, hogy fiatal lehetett, amikor elrabolták és a gondolkodása nem a korának megfelelő, azonban mindent megtett, hogy a gyereknek ne essen bántodása. Naponta bement a férfi hozzájuk, hogy lefeküdjön a nővel, de a gyereknek a szekrénybe kellett bújnia minden egyes alkalommal.

Mindent megkell tenniük, hogy kiszabaduljanak, de ha sikerül is még is hogyan térhetnének vissza a normális életbe? Jack soha nem látta még a világot és az Anyát 7 éve rabolták el.

Hihetetlen történet és tökéletes színészi alakításokat láthatunk filmben. Brie Larson megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar díjat is.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]