A könyv olvasás hatása az életedre – OLVASS MINDENNAP!

könyv olvasás, tanulás, fejlődés, the more you earn the more you learn, warren buffet, mark cuban, elon musk,

A könyv olvasás hatása az életedre

OLVASS MINDENNAP!

“The more You learn, The more You earn!”

azaz, minnél többet tanulsz, annál többet érsz.

Sokan az olvasást egy rossz dolognak tartják és én is annak tartottam gyerekként, de rájöttem, hogy sem velem, sem a könyvekkel nem volt probléma, inkább csak nem azok a fajta könyvek érdekeltek, amiket az iskolában vagy otthon kellett olvasnom. Megvan a maga szépsége a regényeknek/meséknek, de én az olyan könyveket szeretem, amik tele vannak információkkal, amikből sokat lehet tanulni és meglehet ismerni egy-egy ember nézőpontját – más aspektusból ismerhetjük meg a világot.

könyv olvasás, tanulás, fejlődés, the more you earn the more you learn, warren buffet, mark cuban, elon musk,

Hihetetlen mennyire sokat lehet tanulni, fejlődni minden egyes nap még ha csak fél órát szánunk az olvasásra, akkor is előrébb leszünk, mint tegnap ahol voltunk.

Elon Musk, Bill Gates, Warren Buffet, Mark Cuban a világ legsikeresebb emberei közé tartóznak és még is mindennap olvasnak néhány ÓRÁT. Gondoljunk bele, ha Bill Gates szükségesnek találja, hogy olvasson és fejlődjön, akkor nekem 10x annyit kellene olvasnom. Hibás gondolat az, hogy csak az iskolában kell tanulni. Lifelong Learning – az igazi tanulás nem az iskolapadban van!

Elon Musk és a SpaceX a semmiből lekörözte a NASA-t és a legfuturisztikusabb álmokat váltják valósággá. A főtervezők között van Elon Musk, aki soha nem tanult rakétatervezézt, de félelmetesen sok könyvet elolvasva megszerezte a kellő tudást.

egyetem, miért járjak egyetemre, miért nem jó az egyetem, egyetem tapasztalat,

Warren Buffet a világ legnagyobb és legsikeresbb befektetőjeként ismert, aki dollár milliárdos, bőven elmúlt 80 éves és még is napi 500 oldalt olvas.

“Az élet célja, hogy megtaláld az élet célodat”

nagyon frappáns megfogalmazás. Bármilyen terület szakemberévé válhat az ember iskolák elvégzése nélkül is. Sokan azt hiszik, hogy, ha nem jutnak be egyetemre, akkor tőlük elveszik a lehetőséget, hogy legyen belőlük valaki. Az egyik rokonom egy elképesztően okos ember, de csak szakmunkást végzett, estin elvégezte a gimnáziumot, utánna postán dolgozott és nem tűnt túl fényesnek a jövője. Egynap viszont jelentkezett egy nagy bankhoz állásra és olyan megnyerő személyiségnek találták és ki is derült, hogy okos is, hogy azonnal felvették. Fél év munka után jelentkezett egy másik bank vezetői állására diploma nélkül. Megkapta, azzal a feltétellel, hogy elkell x időnbelül végeznie az egyetemet. Annyira megfelelt, hogy megyei főnök lett és a bank egyik leghatékonyabb régiójává fejlődött irányítása alatt.

Bármi lehetséges.

könyv olvasás, tanulás, fejlődés, the more you earn the more you learn, warren buffet, mark cuban, elon musk,

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet