5 perc az életedből a következő 50 évre – Mathew McConaughey Motivációs beszéd

motivációs beszéd, mathew mcconaughey, te írod életed könyvét

Mathew McConaughey Beszéde

5 perc az életedeből a következő 50 évre

Mathew Mcconaughey az egyik legkülönlegesebb hollywoodi színész, aki nagyon sok időt és energiát fordít arra, hogy jobbá tegye a világot. Rendszeresen tart motivációs előadásokat, ahol a saját tapasztalatairól is sokat beszél.

Azt gondolhatnánk, hogy egy Oscar díjas színésznek nincsenek gondjai és milyen jó neki. Ő pontosan tudja, hogy mennyire nehéz és sokszor igazságtalan az élet. Nem lehetünk sikeresek, ha nem vagyunk igazán megbékélve magunkkal és nem teszünk meg mident a saját sikerünk érdekében.

2014-ben kapta meg a legjobb férfi szereplőnek járó Oscar szobrot. Ezen az estén egy elképesztő motivációs beszédet tartott, amely egy nagyon sajátos látás módot tárt az emberek elé.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

MATHEW MCCONAUGHEY ÉLETE RÖVIDEN:

1969. november 4-én született a család harmadik fiaként. A texasi Uvalde-ból hamarosan átköltöztek Longview-ba. Édesapja az olajüzletben dolgozott, édesanyja helyettesítő tanár volt. Matthew 1988-ban érettségizett. Ezután egy évet Ausztráliában töltött, egy ügyvédi irodában dolgozott, s a jogi ismeretek mellett némi ausztrál kiejtést is felszedett. Ezután visszatért az USA-ba, és beiratkozott az austini filmfőiskola rendezői szakára. 1992-ben összefutott Don Phillips producerrel, aki történetesen Richard Linklater Tökéletlen idők című filmjének szereplőválogatásával foglalkozott. A háromhetes forgatás második hetében 63 éves apja szívrohamot kapott és meghalt. Matthew boldogtalan volt, hogy édesapja nem láthatta őt a filmvásznon.

A film befejezése után visszatért a főiskolára, hogy befejezze tanulmányait. Rendezett és fényképezett egy 12 perces rövidfilmet, a Chicano Chariots-t, majd a diploma megszerzése után azt tervezte, hogy Los Angelesbe költözik. Csakhogy egy újabb meghallgatáson megkapta A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér című népszerű sorozat 4. részének főszerepét. Végül 1993 nyarán utazott el Los Angelesbe. Ott szerződést kötött a William Morris ügynökséggel, és a legelső hollywoodi meghallgatásán meg is kapta a férfi főszerepet Herbert Ross Bárhol, bármit, bármikor című filmjében, amelyben Drew Barrymore volt a partnere.

Joel Schumacher ajánlott neki egy szerepet a Ha ölni kell című filmben, egy rasszista agitátort kellett volna alakítania. John Grisham, a regény írója sztárt akart a főszerepre – Brad Pittre vagy Woody Harrelsonra gondolt -, ám ő meggyőzte a rendezőt, hogy jobban eljátszhatná a kisvárosi ügyvédet.

Több stúdió is megkereste ezután, de a Warner Brothers nem adta kölcsön újdonsült sztárját. Következő jelentős mozija a Kapcsolat volt, amelyben Jodie Foster oldalán szerepelt. Majd Anthony Hopkins és Morgan Freeman mellett tűnt fel Spielberg Amistad című, egy rabszolgahajóról szóló drámájában.

1998-ban ismét Richard Linklaterrel dolgozott együtt, A Newton fiúkban bankrablót játszott, aki mellesleg úriember is. A következő évben az Ed TV tette próbára tehetségét.

Első vígjátékában, a Szeretném, ha szeretnének című filmben Jennifer Lopez volt a partnere, az U-571-ben egy amerikai tengeralattjáróban küzdött egy Enigma megszerzéséért.

2014-ben Oscar-díjra jelölték a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amit meg is nyert

MATHEW MCCONAUGHEY, MOTIVÁCIÓS BESZÉD

Mondd el a véleményedet