5 könyv, amit Bill Gates szerint elkell olvasnod a nyáron

Bill gates, Bill Gates könyv, Könyvajánló, legjobb könyvek, könyv nyár

Bill Gates 5 könyve

könyvajánló

Nem titok, hogy a világ egyik leggazdagabb embere Bill Gates egy könyvmoly. Bill Gates rendszeresen közli a világgal (Gates Notes), hogy milyen könyveket olvas és milyen könyvet ajánl szívesen.

Itt az 5 könyv, amit Bill Gates ajánl Neked:

Leonardo da Vinci – Walter Isaacson

Everything Happens for a Reason and other Lies I’ve Loved – Kate Bowler

Lindoln in the Bardo – George Saunders

Origin Story: A Big History of Everything – David Christian

Factfulness – Hans, Ola and Anna Rosling

1. Leonardo da Vinci – Walter Isaacson

Walter Isaacson írta a 2011-es Steve Jobs könyv, amely az egyik legtöbbet eladott könyv volt az elmúlt években és ebből a könyvből ismerhettük meg Steve Jobs igazi személyiségét. Többek között Albert Einstein és Benjamin Franklin életéről írt már könyvet. Bill Gates szerint Leonardo az egyik leglenyűgözőbb ember volt, aki valaha élt. Az emberi anatómiától kezdve a színházig nagyon sok minden érdekelte, és Isaacson a könyvében épp azt próbálta megfejteni, mi tette olyan kivételessé Leonardót.

2. Everything Happens for a Reason and other Lies I’ve Loved – Kate Bowler

Kate Bowler egy történész, aki vastagbél rákkal küzdött meg és megprobálta megérteni, hogy miért törénik vele ez a “betegség”. Gates szerint az eredmény egy szívfacsaró, mégis vicces memoár lett a hitről, valamint arról, hogyan kezelhetjük a saját halandóságunkat.

3. Lincoln in the Bardo – George Saunder

Egy novella Abraham Lincoln-ról és arról, hogy elveszítette a fiát. Gates szerint egy olyan magával ragadó, többértelmű könyvről van szó, melyet az ember, ha kiolvasta, azonnal meg akar beszélni egy barátjával. Azt hitte, már mindent tud Abraham Lincolnról, de Saunders regénye miatt újra kellett gondolnia bizonyos dolgokat. A regény történelmi tényeket fantasztikus elemekkel vegyít.

4. Origin Story: A Big History of Everything – David Christian

A könyv az ősrobbanástól a jelenkor összetett társadalmáig meséli el az univerzum történetét.

5. Factfulness – Hans, Ola and Anna Rosling

Bill Gates szerint az egyik legjobb könyv, amelyet valaha olvasott. Alapvető igazságokat érthetünk meg a világunkról, amely sok ember új perspektivát mutathat.

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet