30 évesen vonultak nyugdíjba, azóta utazgatnak – A KORAI NYUGDÍJ

korai nyugdíj titka, 30 évesen nyugdíjba, utazgatás

30 évesen vonultak nyugdíjba

Korai nyugdíj

Te mit csinálnál, ha megtaláltad életed szerelmét, a harmincas éveidben jársz, nincs saját otthonod, de van 500 ezer kanadai dollárod?

Nos, a legtöbb ember ebben az esetben gondolkodás nélkül házat venne, mivel a legtöbb embernek ez az életcélja, de a videóban bemutatott kanadai házaspár szembe ment ezzel a gondolattal.

A szülők nyomást is gyakoroltak a párra, de ők ezt a hatalmas összeget nem akarták egy házra elkölteni, mivel az összes pénzüket elvitte volna egy ház.

Felmerülhet a kérdés, hogy honnan volt ennyi pénzük? Szerintük nincs igazi titka, mivel figyelni kell a kiadásokat és kerülni kell az autó vásárlást és fenntartást. Ha igazán odafigyelünk, hogy mire adunk ki pénzt, akkor ez sikerülhet szerintük.

A mérnök házaspár olyan jó döntést hozott, hogy azóta utazgatnak és nincs anyagi gondjuk.

Elszórták a pénzt?

Nem a félretett pénzt költik az utazgatás során, hanem azt az 500 ezer dollárt befektették részvényekbe. Annyira jó döntés volt, hogy egy év után már több, 1 millió dollárjuk volt. A részvények annyira jól kamatoztak, hogy bőven fedezik a pár kiadásait és a bevételük folyamatosan növekszik, mivel marad arra is pénzük, hogy növeljék a befektetéseiket.

Amit ők elértek az az igazi anyagi függetlenség – azt csinálnak, amit csak szeretnének, akkor amikor csak szeretnének

Igazából Toronto annyira drága város, hogy az 500 ezer dollárjuk nem biztos, hogy elég lett volna egy normális ház megvételére és a rengeteg pénz ellenére nem biztos, hogy megúszták volna brutális hitel nélkül a ház vásárlást.

Már azzal spóroltak, hogy felmondtak a munkahelyükön, mivel nagyon sokat költöttek a munkábajárásra.

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik

Nem lehet igazából megtanulni, hogy mibe fektessünk pénzt, de egy alapos tanulmányozás után szinte bárki belevághat minimális kockázattal. Gondoljunk bele, hogy a ház vásárlás egy olyan befektetés, ami nem hoz semmilyen bevételt, ha nem adjuk ki (de hatalmas vagyont fog le).

Nem kockáztattak többet, mintha házat vettek volna, szimplán nem követték a többség által elfogadott gonodolatmenetet.

3 évet töltöttek azzal, hogy megismerjék a tőzsdét és a részvényeket, hogy eljussanak egy olyan szintre, ahol maguk tudják felügyelni a befektetéseiket, hogy azok profitot hozzanak a konyhára.

“Az élet nagyon nehéz, ha nem tudjuk, hogy hogyan kell pénzhez jutni”

“ha tudjuk, hogyan kell pénzhez jutni az élet hihetetlenül egyszerűvé válik”

Ők már nem idegeskednek dolgokon, mivel azt csinálják, amit szeretnek és szerintük mindenkinek ezt kellene csinálnia. Igazából soha nem volt még annyi lehetőség kitörni, mint mostanság. Bárki megvalósíthatja az álmát, ha igazán mer cselekedni.

Mondhatnánk, hogy de jó nekik, mert már nyugdíjba tudtak vonulni, de megnézném, hogy hányan merték volna az összes félre tett pénzüket befektetni részvényekbe.

Ez a történet csak egy példa arra, hogy bárki elérheti a célját, ha mer tenni érte…

[INSERT_ELEMENTOR id=”3477″]

[carousel_slide id=’3361′]

Mondd el a véleményedet